Spotlight

Spotlight: Australische kastanje (Castanospermum)

03/10/2018

Spotlight: Australische kastanje (Castanospermum) | Peek Inside

Ik was gelijk verkocht toen ik deze plant kreeg toegestuurd van Het Beste van de Kweker. Het lijkt op een soort kastanje waar deze mooie planten uitgroeien. Overigens zijn deze leuke kastanjes wel erg giftig.

Spotlight: Australische kastanje (Castanospermum) | Peek Inside

Australische kastanje

Zoals de naam al doet vermoeden komt deze plant oorspronkelijk uit de regenwouden van Australië. Daar groeit de plant makkelijk tot meer dan 20 meter, maar hier in huis tot een meter ongeveer.
Het is een soort kastanje met een schilletje waar komen de planten uit. De bladeren vormen vervolgens een soort dakje.

Over de pot waar deze instaat kreeg ik al veel vragen via Instagram, maar helaas weet ik niet waar deze van is. Deze vond ik in de kast van mijn oma. ;-)

Spotlight: Australische kastanje (Castanospermum) | Peek Inside

Tips en verzorging

Deze plant is ideaal voor als je het vaak vergeet. Deze plant heeft 2 specifieke wensen: op een lichte plek en weinig water – het liefst tussen de gietbeurten laten opdrogen. Teveel water heb je kans dat de kastanjes gaan schimmelen.

Samengevat

Licht: een lichte plek – niet in direct zonlicht
Water: tussen de gietbeurten op drogen – af en toe een neveldouche
Voeding: 1x per maand ongeveer
Stekken: nog niet kunnen ontdekken
Giftig: ja – de kastanjes/zaden


Deze blog is in samenwerking met Het Beste van de Kweker. Ik werk graag met bedrijven en merken waar ik enthousiast over ben. De content die ik hiervoor maak zijn altijd 100% eigen tekst en mening. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

 

0 reacties

Laat een reactie achter