Kroatië is gemaakt voor fly drive vakantie

Kroatië is gemaakt voor fly drive vakantie

2500 zonuren per jaar, prachtige steden en meer dan duizend eilanden. Kroatië is het ideale vakantieland. Het land is sterk in opkomst en wordt steeds populairder onder vakantiegangers. Steeds meer mensen ontdekken de gastvrijheid van de mensen, de prachtige natuur en de betoverende kustlijn van dit schitterende land. Als je kiest voor een fly drive Kroatië, wordt het nog leuker; dit land is gemaakt om op eigen houtje te ontdekken met de auto. Wat wil je nog meer!

Betoverende kustlijn van Kroatië

De kustlijn van Kroatië is werkelijk adembenemend mooi. Je vindt er ruige rotspartijen, schitterende stranden en pittoreske dorpjes. Veel mooie, grote steden liggen langs de kust in Kroatië, wat natuurlijk prima aansluit bij een fly drive vakantie, waarbij je deze steden zelf kunt ontdekken met de auto op de route langs de kust. De kustlijn leent zich er uitstekend voor om bijvoorbeeld ’s morgens te genieten van een strandwandeling door de natuur, ’s middags op het strand te liggen en om ’s avonds lekker uit te gaan in de stad. Ben je sportief? Je kunt langs de kust ook duiken en kitesurfen.

Meer dan 1000 eilanden

Met meer dan 1000 eilanden ben je nooit uitgekeken in Kroatië. En ieder eiland heeft zijn eigen bijzonderheden. Ben je dol op de natuur? Ga dan naar de eilanden Kornatie en Susac. Lijkt het je leuk om dolfijnen in het echt te zien? Het eiland Losinj staat erom bekend dat je hier dolfijnen kunt zien. Met een boot of een jetski kun je naar de eilanden toe, dat maakt een bezoek al de moeite waard!

Fantastische keuken

Lekker op vakantie? Ben je toe aan een vakantie waarin je lekker kunt ontspannen en ook weer eens tijd hebt om te genieten van echt lekker eten en drinken? De Kroatische keuken staat bekend om zijn seizoensgebonden ingrediënten. Er wordt gekookt volgens eeuwenoude recepten en de lokale bevolking zal je er maar wat graag over vertellen. Uiteraard staat er veel vis op het menu, dat kan ook niet anders als je als land zo omringd bent door de zee. Een lekker visje op je bord, heerlijk wit wijntje in de hand en de zon die hier altijd schijnt. En met een eigen auto tot je beschikking, bepaal je met een fly drive vakantie zelf wat je morgen gaat doen. Puur genieten dus!