Waarom is een uitvaartverzekering belangrijk?

Waarom is een uitvaartverzekering belangrijk?

Op het moment dat je komt te overlijden moet er veel gebeuren. De nabestaanden zullen naast het verwerken van het verdriet, een aantal zaken moeten gaan regelen. Normaal gesproken wordt op dat moment een uitvaartleider ingeschakeld, die met de nabestaanden om tafel gaat. Naast de organisatorische kant van een uitvaart, is er ook nog de kostenkant. Het is zeer fijn voor de nabestaanden als beide onderdelen vooraf goed geregeld zijn.

Uitvaartverzekering schept duidelijkheid

Als je als nabestaanden een uitvaart moet organiseren, is het zeer fijn als de overledene beschreven heeft wat zijn/haar wensen zijn. Deze wensen kunnen uiteenlopend zijn; de keuze voor het type kist, de locatie voor de dienst en welke bloemen er op de kist moeten liggen. Ook specifieke wensen kun je vooraf vast laten leggen, bijvoorbeeld als je gecremeerd wil worden, kun je vast laten leggen waar je as uitgestrooid moet worden. Door dit vast te leggen, hoeven de nabestaanden en de uitvaartleider het alleen maar uit te voeren.

Uitvaartverzekering zadelt nabestaanden niet met kosten op

Als nabestaanden worden geconfronteerd met hoge kosten voor een uitvaart, is dat niet prettig. Zij organiseren de uitvaart, wat al veel werk oplevert, als hier ook nog de kosten bijkomen, kan dit tot pijnlijke situaties leiden. Bijvoorbeeld dat de hele familie een bedrag moet betalen om deze kosten te dekken. Met een uitvaartverzekering ben je ervan verzekerd dat dit nooit hoeft te gebeuren.

Uitvaartverzekering hoeft niet duur te zijn

Verzekeren voor uitvaart hoeft niet duur te zijn. Voor minder dan vijf Euro kun je al een verzekering afsluiten. Er valt veel te kiezen als het gaat om de soorten uitvaartverzekeringen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een naturaverzekering, waarbij er diensten worden uitgekeerd en er naderhand geen facturen worden gestuurd. Je kunt er ook voor kiezen om een bedrag uit te laten keren, waarvoor de nabestaanden de uitvaart kunnen regelen en zij zelf de facturen zullen ontvangen. Dit wordt een kapitaal uitvaartverzekering genoemd. Door vooraf je wensen vast te leggen heb je de zekerheid dat jouw uitvaart verloopt zoals jij dit wilt, waarbij de nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten.