Zelfde comfort en minder stroomverbruik, kan dat?

Zelfde comfort en minder stroomverbruik, kan dat?

Dat kan zeker! Wij hebben een aantal tips voor je, waarmee je kunt blijven genieten van het comfort wat je nu hebt, maar je gelijktijdig wel minder stroom verbruikt. Naast het feit dat dit fijn is voor je portemonnee, is het ook nog eens heel duurzaam. Benieuwd naar wat deze tips zijn? Hieronder kun je ze lezen!

Stekker uit het stopcontact

Ga je op vakantie? Een paar dagen voor je werk er tussenuit? Zet dan alle apparaten uit in je huis, haal hierbij ook de stekker uit het stopcontact. Als een apparaat uitstaat, maar de stekker zit nog in het stopcontact, wordt er nog steeds stroom verbruikt. Ga je bijvoorbeeld drie weken op vakantie, dan loopt het stroomverbruik thuis dus gewoon door! Zorg ervoor dat je alle stekkers uit de stopcontacten haalt, dan weet je zeker dat je deze stroom in ieder geval gaat besparen.

Apparaten uitzetten

Loop eens een rondje door je huis en tel de apparaten eens die op een doordeweekse dag aanstaan, terwijl je ze helemaal niet gebruikt. In de garage staat misschien altijd wel een radio aan en boven op zolder brandt er misschien altijd wel een lampje. Zet deze apparaten, die je niet dagelijks gebruikt, gewoon uit. Je zult verbaasd zijn hoeveel stroom je hiermee kunt besparen, terwijl dit niet ten koste gaat van je comfort. Ook voor deze apparaten geldt; haal altijd de stekker uit het stopcontact.

Kies voor led verlichting

Led verlichting heeft als voordeel dat het veel minder stroom verbruikt dan bijvoorbeeld hallogeen verlichting. Dat betekent dat je dus kunt genieten van hetzelfde licht, maar je stroomverbruik ligt wel veel lager. Dit betekent dus ook dat je maandelijkse energiekosten flink zullen dalen als je kiest voor led verlichting. Een ander voordeel van led verlichting is dat het niet heet wordt, ideaal als je jonge kinderen hebt die spontaan nog weleens iets vast willen pakken.  Je zou kunnen kiezen voor een led armatuur, bijvoorbeeld voor in je keuken of huiskamer. Wist je dat je tegenwoordig uit verschillende kleuren led verlichting kunt kiezen? Hou je van sfeerverlichting? Of juist van functioneel licht? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een dimmer, hiermee bepaal je zelf de sterkte. Kies jij ook voor led verlichting?