De kathedraal van Sevilla is zeker de moeite waard!

De kathedraal van Sevilla is zeker de moeite waard!

Wie ooit in Sevilla is geweest, heeft sowieso de kathedraal van Sevilla gezien. Het is namelijk een van de grootste Gotische kerken ter wereld. Het duurde heel lang om de laatste steen te leggen: meer dan 10 jaar! Verder is de kathedraal gebouwd op de resten van een grote moskee! Hoe dat zit? Meer hieronder!

Kathedraal van Sevilla: vroeger

Gesticht door de Grieken en later veroverd door de Romeinen. Sevilla stond lang bekend als Hispalis. Uiteindelijk pakten de Romeinen hun biezen en na een warrige tijd veroverden de Visgoten de stad; net als andere steden in zuid-Spanje. Zij werden weer verdreven door de Moren die het in een van de belangrijkste steden veranderden... ter wereld! De naam was toendertijd Ishbiliya, later Shbiya wat weer door de katholieken is verbasterd naar Sevilla. De Moren bouwden een hoop moskeeën in de stad. Toen de katholieken het in 1248 voor het zeggen kregen, was hier geen plaats meer voor. Moskeeën werden vervangen door kerken; in 1401 begon men met 'de kathedraal van Sevilla'. Doordat de haven van Sevilla na de ontdekking van Amerika in 1492 de basis werd van de zilvervloot, was er veel geld voor de kathedraal van Sevilla. In 1506 was de bouw officieel klaar, het werd een mix van katholieke en islamitische elementen want delen van de moskee werden geïntegreerd in de kathedraal.

Kathedraal van Sevilla: tegenwoordig

Tegenwoordig hoef je geen gast van de stad meer te zijn, geen handelaar of afgevaardigde. Je kunt gewoon kaartjes kopen om de kathedraal van Sevilla, inclusief Giralda (de toren) te bewonderen. Kaartjes voor de kathedraal van Sevilla beginnen bij €18 (prijzen 2024) en voor €5 meer (dus €23) heb je een audiogids. Hier hoor je in een zelf gekozen taal veel meer feiten en leuke verhalen over de kathedraal. Dit is maar 5 euro maar dit hoort eigenlijk echt bij de kaartjes voor de kathedraal. Zonder dat is het echt niet zo fraai. Je kunt er ook voor kiezen om de kaartjes te kopen inclusief gids, deze prijzen zijn vaak enkele tientjes duurder. Maar dan heb je wel een helemaal perfecte ervaring! Al met al, je moet de kathedraal van Sevilla bezoeken als je in de stad bent want het is een prachtig gebouw!