Duurzaam kosten besparen, kan dat?

Duurzaam kosten besparen, kan dat?

Het lijkt soms een beetje dubbel; kosten besparen en gelijktijdig goed bezig zijn met het milieu. Toch is het mogelijk! Er zijn manieren om duurzaam te leven en gelijktijdig je maandelijkse kosten naar beneden te brengen. Op die manier hou je meer over en bewijs je de aarde een enorme dienst. Welke manieren dit dan zijn? Hieronder hebben we ze voor je in kaart gebracht!

Digitaal lezen

Papierfabrieken hebben veel energie nodig om hun papier te fabriceren. Daarnaast zijn er vervoersbewegingen nodig om dit papier weer op de plek van bestemming te krijgen. In het geval van papier voor een krant, moet zo’n krant nadat deze gedrukt is, ook weer vervoerd worden om deze bij jou in de brievenbus te krijgen. Als je digitaal gaat lezen, ben je minder geld kwijt en ook nog eens beter bezig voor het milieu. Bovendien is het vaak makkelijk om digitaal te lezen, dank aan lezen van de krant op een tablet in plaats van met zo’n grote lap papier voor je in het vliegtuig. Dit maakt digitaal lezen niet alleen goedkoper, maar ook praktischer. Ideaal toch?

Duurzame internetprovider

Er zijn internetproviders die nog ‘ouderwets’ werken en niet al te veel nadenken over het milieu. Denk hierbij aan internetproviders die nog werken op ‘grijze stroom’, terwijl duurzame internetproviders allang over zijn gestapt op groene stroom. Deze duurzame internetproviders hebben overigens regelmatig scherpe aanbiedingen, waarbij jij kunt profiteren van goedkoop internet. Dat scheelt veel geld en is ook nog eens goed voor de aarde. Meer informatie over duurzame internetproviders vind je op internetten.nl!

Zonnepanelen

Zonnepanelen laten plaatsen, is misschien wel de makkelijkste stap om geld te besparen en gelijktijdig duurzaam te zien. Ze liggen zo op je dak, je hoeft er niets voor te doen en levert meteen geld op. Je zult nog verbaasd zijn hoeveel je dit oplevert aan geld per maand, bovendien ga je door zonnepanelen vaak ook nog eens bewuster om met stroom, waardoor de kosten nog verder zullen dalen. Meer informatie vind je overigens digitaal op Gaslicht.com. Rijd je al een elektrische auto? Dan kun je die ook voorzien van je eigen stroom! Minder stroom betekent ook nog eens meer winst voor de toekomst van onze planeet. Dat wil jij toch ook?