Spotlight Zelfmakers

Aloë vera in een vaas

17/08/2018

Aloë vera in een vaas | Peek Inside

Waarom moet een plant in een pot? Waarom niet in een vaas? Precies! Toen ik bij Food Matterz (binnenkort vind je deze hotspot op mijn blog) zag ik dat ze een plant in een grote vaas hadden gezet. Een superleuk idee, dat wilde ik ook eens proberen.

Niet alleen planten zijn geschikt of staan mooi in een vaas, maar deze Aloë vera is er eentje die het hier prima indoet. Een supersimpele zelfmaker, maar wellicht een leuk idee om zelf eens mee te experimenteren. ;-) Ik gebruik hier een vaas van Bloomon, een mooie kleinere variant die wat breder is, maar elke vaas die wat breder en een grote opening heeft voldoet.

Aloë vera

Een paar weken geleden kreeg ik deze mooie plant van Het Beste van de Kweker. waar ze leuke combi pakketten hebben. Ik kreeg het combi pakket met 4 stoere kamerplanten waaronder dus de Aloë vera, maar ook Cyperus (kattengras), Waaierpalm en de Australische kastanje. Binnenkort meer over de andere planten op de blog. Wat maakt deze plant nou zo geschikt om in een vaas te zetten. Het is een mooi vrij smalle plant, mag in de volle zon staan en kan je gerust eens overslaan met water geven.

Het is een tropische vetplant en komt veelal voor in het Caribische gebied en Afrika. Het sap uit de bladeren heeft en staat bekend om zijn helende werking alhoewel er weinig echt over bekend is, maar de plant werkt in huis ook voor een zuivere lucht.

Aloë vera in een vaas | Peek Inside

Tips en verzorging

Het is dus een makkelijke plant die gerust in de volle zon kan staan omdat ze leven in de woestijn. De kluit kan je gerust helemaal laten opdrogen voordat je het nieuw water geeft. Hij zal niet snel groeien, maar na jaar of twee/drie kan je het beste weer verpotten naar een grotere en het liefst in het voorjaar. Mochten bladeren een bruine kleur krijgen en zacht worden dan heb je waarschijnlijk teveel water gegeven. Krijgen ze een gele gloed dan hebben ze toch net iets teveel zonlicht gehad, over het algemeen geen probleem maar laat het wel een paar dagen in halfschaduw wennen.

Samengevat

Licht: kan in de volle zon
Water: je kan de kluit laten opdrogen voordat je weer water geeft
Voeding: niet direct nodig omdat het een sterke plant is
Stekken: ja
Giftig: nee, maar het sap kan een licht laxerende werking hebben

Aloë vera in een vaas | Peek Inside


Deze blog is in samenwerking met Het Beste van de Kweker. Ik werk graag met bedrijven en merken waar ik enthousiast over ben. De content die ik hiervoor maak zijn altijd 100% eigen tekst en mening. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

 

0 reacties

Laat een reactie achter