Ontbijt Recepten

Recept: Gember granola

18/08/2017

Recept: Gember granola | Peek Inside

Nadat ik voor de zoveelste keer de granola met espresso had gemaakt vond ik dat het wel weer tijd werd om een nieuw granola recept te bedenken. Ook al is dit stiekem mijn favoriet op dit moment een beetje experimenteren blijft ook leuk. Het is natuurlijk ook wel leuk om verschillende potten op de plank te hebben staan zodat je een beetje kan afwisselen.

Ik keek naar wat ik nog in huis had en dat was gember. Ik vind de smaak van gember erg lekker en dacht waarom niet. Nadat ik eerst even op Google had gegluurd of het geen gek idee was, maar gelukkig was ik niet de enige met dit idee haha. Ik pakte mijn granola basis bij elkaar: havermout, noten, pitten en voegde lijnzaad eraan toe. En als extra smaakmakers: pindakaas, appelmoes en natuurlijk de gember.

De smaak was heerlijk! Echt totaal iets anders, perfect voor de afwisseling Een bakje kwark, yoghurt of een smoothie bowl met deze granola, voeg je favoriete fruit toe en genieten maar!

Gember granola

Aantal: 1 pot granola

Gember granola

Ingrediënten

  • 200 gr havermout
  • 50 gr amandelen, grof gehakt
  • 50 gr hazelnoten, grof gehakt
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 3 el lijnzaad
  • 30 gr geraspte kokos
  • ½ tl zeezout
  • 50 gr kokosolie, gesmolten
  • 2 el pindakaas
  • 100 gr ongezoete appelmoes
  • 15 gr gember, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom het havermout, amandelen, hazelnoten, zonnebloempitten, lijnzaad, kokos en het zout goed door elkaar.
  3. Smelt dan de kokosolie met de pindakaas in een pannetje. Als het is gesmolten roer er dan de gember en appelmoes doorheen tot alles is opgenomen.
  4. Schenk het dan bij het havermoutmengsel en meng het goed door elkaar. Verspreid het dan over een met bakpapier beklede bakplaat en zet het in de oven voor ongeveer 25-30 minuten tot het mooi goudbruin en krokant is.
  5. Laat het volledig afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten voorraadpot.

Note

* Je kan de granola ongeveer twee weken bewaren, mits goed afgesloten.

Recept: Gember granola | Peek Inside Recept: Gember granola | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter