Bijgerecht Boekreviews Recepten Zoet

Review: Powerfood – The Party Edition (+ recept)

30/06/2017

Review: Powerfood - The Party Edition (+ recept) | Peek Inside

Op 9 juni was de lancering van het nieuwe boek van Rens Kroes: Powerfood – The Party Edition. De volgende dag kon ik deze doorbladeren! Na de eerste pagina’s te hebben bekeken werd ik al erg blij van al het lekkers. Vandaag een review mét recept!

Powerfood – The Party Edition

Eigenlijk wilde ik de collectie compleet hebben. ;-) Ja, ik koop een boek meestal vanwege de mooie foto’s, vormgeving of om een collectie compleet te hebben. De Party Edition van Rens Kroes voldoet aan alledrie de voorwaarden haha. Na het eerste deel Powerfood, volgde Powerfood – Van Friesland tot New York en On the go. Van On The Go heb ik trouwens geen review online staan, maar kan je eventueel wel vinden op Love to Share.

En nu dus een Party Edition. Of je nu iets te vieren hebt of niet, na het zien van de lekkere recepten wil je gelijk de keuken in. Er is altijd wel iets om te vieren toch? ;-)

Review: Powerfood - The Party Edition (+ recept) | Peek Inside Review: Powerfood - The Party Edition (+ recept) | Peek Inside

Het boek

Het boek is dus gericht op feestjes en alles wat er maar te vieren valt. De recepten zijn onderverdeeld in: cake, drinks, bites, dinner, bbq, after en spreads. Rens deelt haar favoriete recepten die gemakkelijk klaar te maken zijn. Ze laat zien dat een gezonde lifestyle en feestje ook heel goed samengaan, maar wel allemaal in balans. Hoe ze dat in balans houdt legt ze ook uit. Maar tegenwoordig heb je natuurlijk ook gasten die misschien liever glutenvrij, lactosevrij of vegan eten en daar is ook aan gedacht. Drankjes kunnen met of zonder alchohol en in sommige recepten gebruikt ze juist wel vis of schaaldieren. Daarnaast vind je bij elk recept hoe lang je iets kan bewaren en dat vind ik persoonlijk ideaal.

Koken voor gasten kan natuurlijk een uitdaging zijn, hier geeft ze ook tips voor van hoe zij het graag aanpakt en hoe je een tafel feestelijk kan aankleden. De foto’s en vormgeving van het boek is weer prachtig. Voor de foto’s is ze zelfs met de hele crew naar Barcelona gegaan en het resultaat is super.

Recept: Flatbread met zoete-aardappelhummus | Peek Inside

Recept: Flatbread met zoete-aardappelhummus

Zoals altijd is het weer moeilijk om een keuze te maken voor het recept dat bij de review komt. Ik denk dat er binnenkort nog wel weer een recept of een variant erop online komt. Mijn blogverjaardag komt er weer aan dus wie weet maak ik wel de ‘the ultimate chocolate cake’ of de appeltaart. Maar voor nu heb ik gekozen voor de flatbread met zoete-aardappelhummus dus eigenlijk zijn het twee recepten.

Flatbread met zoete-aardappelhummus

Aantal: zie ingrediëntenlijst

Flatbread met zoete-aardappelhummus

Ingrediënten

  Flatbread (10 stuks)
 • 1 tl zeezout
 • 260 gr volkorenmeel, naar wens
 • 240 ml water, handwarm
 • 1 el ghee of kokosolie
 • Zoete-aardapelhummus (1 grote pot)
 • 1 zoete aardappel (340 gr)
 • 150 gr gekookte kikkererwten, uitgelekt
 • 1 flinke hand verse peterselie
 • 1 teentje knoflook
 • 2 tl komijnpoeder
 • 3 el citroensap
 • 3 el olijfolie, extra vierge
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 mespuntje cayennepeper
 • 1 tl zwarte peper, gemalen
 • ½ tl zeezout

Bereidingswijze

 1. Voor de flatbread meng je het zout door het meel in een kom. Schenk het water er beetje bij beetje bij en ga cirkelend met je vingers door het deeg. Doe er steeds meer water bij totdat er een bal ontstaat. Kneed het 10 minuten met je handen tot een zacht deeg. Het is oké als het een beetje plakkerig is. Dek af met een doek en laat het 15 minuten rusten.
 2. Doe de ghee of kokosolie op je handen en kneed het deeg nog eens 5 minuten tot het glad en soepel is. Verdeel in 10 gelijke ballen. Rol telkens een balletje uit tot een superdunne cirkel van ca. 20 centimeter. Tijdens het rollen houd je de andere ballen afgedekt met een vochtige doek.
 3. Verhit een koekenpan op hoog vuur en leg er een deegcirkel in. Draai hem binnen 10 seconden. Bak dan een minuutje op middelhoog vuur. Zodra je bruine vlekken op de onderkant ziet draai je hem nogmaals om. Bak nog heel even en leg dan op de droge eerst een doek. Besmeer dun met wat ghee of kokosolie en vouw de theedoek dicht. Bak zo ook de rest van de deegcirkels, besmeer telkens met wat ghee of kokosolie en bewaar opgestapeld binnen de doek. Serveer met tapenades en hummus.
 4. Voor de zoete-aardappelhummus kook je de zoete aardappel in 15 minuten gaar. Laat even uitlekken en draai samen met de andere ingrediënten fijn in de keukenmachine (of staafmixer).
 5. Schep over in een mooie schaal (of kommetje). Heerlijk met flatbread of op een cracker.

Note

Houdbaarheid: de flatbread direct opeten.. De zoete-aardappelhummus kan 4 dagen in een afgesloten pot in de koelkast bewaard worden.

Review: Powerfood - The Party Edition (+ recept) | Peek Inside Review: Powerfood - The Party Edition (+ recept) | Peek Inside

Mijn mening

Ik ben blij dat ik keuze heb gemaakt om de Party Edition toe te voegen aan mijn collectie. Ik kon zo al een aantal recepten aanstrepen die ik wilde maken en dat vind ik natuurlijk ook erg belangrijk. Als er maar 1 recept instaat is het wel zonde. ;-) De meeste recepten zien er niet ingewikkeld uit, duidelijk beschreven en geen hele gekke ingrediënten die je bijna nergens kan krijgen. Tot nu toe heb ik in principe elk recept wel kunnen maken omdat ik alles in huis heb en dat is ook erg prettig. Vond je haar voorgaande boeken al top? Dan zal je dit boek ook zeker geweldig vinden!

Bestel Powerfood – The Party Edition bij Bol.com

Titel: Powerfood – The Party Edition
Auteur: Rens Kroes
Uitgeverij: Het Spectrum
ISBN: 9789000355747
Kopen: € 19,99 via Bol.com

0 reacties

Laat een reactie achter