Styling + reviews Tips en verzorging

Planten met een missie

15/02/2017

Planten met een missie | Peek Inside

Tijdens de koude dagen maakt de kachel weer overuren om het in huis weer zo lekker aangenaam warm te krijgen. Daarnaast is je huis natuurlijk ook goed geïsoleerd waardoor de afvalstoffen die je produceert door bijvoorbeeld te koken of schoonmaken niet goed het huis uit kunnen. Daarom zijn deze planten van Ogreen perfect. Met de ‘Clean Machines’ (de planten) nemen deze afvalstoffen op en geven er zuurstof voor terug.

En hoe fijn is het dan als je een plant hebt die er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens echt goed voor je is. Bij fonQ.nl verkopen ze ook de prachtige planten van Ogreen en ik zocht voor deze styling 4 planten uit.

Planten met een missie | Peek Inside Planten met een missie | Peek Inside Planten met een missie | Peek Inside Planten met een missie | Peek Inside Planten met een missie | Peek Inside

Ogreen Clean Machines

De Ogreen planten zuiveren minimaal 10m2 tot wel 20m2 of 30m2 en dat terwijl de meeste planten maar 1m2 of 2m2 zuiveren. Meerdere plantensoorten zijn hierop getest en uitgekozen die boven modaal hebben gescoord op luchtzuivering.

Uit onderzoek is gebleken dat de Ogreen planten hoog scoren op het gebied van vitaliteit en luchtzuiverende werking en zijn hiervoor ook gecertificeerd. Ze worden door Fytagoras wetenschappelijk in een laboratorium getest.

Ogreen Champ
Deze plant zie je op de foto in staat op de foto in een taupekleurige terracotta pot van D&M Depot Pottina & Pottone. Deze plant is de kampioen van de luchtzuiverende planten en is goed voor maar liefst 30m2. Hij zuivert de lucht extreem goed en is ook nog eens heel gemakkelijk. De herkomst zijn de tropische gebieden van Centraal- en Zuid-Amerika.

Ogreen Superb
De Superb is te zien op de foto in (nog) zijn eigen Ogreen pot. Deze pot is overigens van karton en niet aan te raden om in te laten zitten. ;-) Deze plant is ook erg gemakkelijk, maar ook erg mooi om te zien en zuivert 10m2 lucht. De herkomst is het tropisch regenwoud van Paraguay en Brazilië.

Ogreen Pilea Pannenkoekplant
De pannenkoekplant is een ware hit en ik werd vooral enthousiast door de leuke vorm én dat deze heel gemakkelijk is. Het leuke is dat je als je de richtlijnen goed volgt je zelfs stekjes kan maken om je eigen Pilea familie te beginnen. Maar officieel draagt de Pilea het keurmerk van Clean Machine niet omdat deze plant maar 8m2 zuivere lucht geeft, maar voor bijvoorbeeld in de slaapkamer is deze plant ideaal.

Ogreen Monstera Deliciosa
De Monstera is nog zo’n hippe plant die je veel terugziet in interieurs. Niet alleen de plant, maar ook als prints op posters, dekbedden, servies zie je de Monstera terug. De Monstera heeft weinig eisen: niet direct in de zon, om de dag een klein beetje water.

Planten met een missie | Peek Inside Planten met een missie | Peek Inside Planten met een missie | Peek Inside

Levering

De levering van de planten gaat rechtstreeks vanuit de leverancier en de levertijd bedraagt circa 3 werkdagen. Je ontvangt een track & trace code. Het wordt geleverd in grote dozen (afhankelijk van de planten uiteraard), alles is mooi afgeschermd zodat het zo min mogelijk beschadigd. Het is bijvoorbeeld erg ideaal voor als je geen auto hebt, dan is het makkelijk dat het gewoon bij je thuis afgeleverd wordt.

Planten en accessoires

Naast de planten van Ogreen vind je bij fonQ natuurlijk nog veel meer soorten, maar ook vele accessoires om jouw plant of bloem net dat beetje extra te geven. Hieronder maakte ik een shopping met onder andere de manden set die ik voor de Monstera plant gebruikte en deD&M Depot bloempot voor de Ogreen Champ plant. Maar ook producten om jouw planten net dat beetje extra te geven en van je interieur een heuse urban jungle te maken. ;-)

Planten met een missie | Peek Inside

 1. MOOS Marcella manden set € 79,00 (set van 3 manden van gevlochten zeegras)
 2. D&M Depot Pottina & Pottone vanaf € 19,95 (meerdere kleuren en maten)
 3. Ogreen Plant Fuel meststof €6,50
 4. Ogreen waterdichte bloempot € 6,50 (diameter 12 cm, hoogte 13,5 cm)
 5. Wonderplants – hét boek voor een urban jungle: mooie foto’s en praktische tips + een overzicht van verschillende soorten planten € 34,99
 6. Cinderella Veerle dekbed vanaf € 34,95 ((140×200 / 200×200 / 240×200)
 7. HK Living Rotan stoel € 199,00 (kleur: naturel of zwart)
 8. Umbra Cubist wandrek vanaf € 40,00 (maat: small of large)

Deze blogpost is in samenwerking met fonQ. Ik werk graag met bedrijven en merken waar ik enthousiast over ben. De content die ik hiervoor maak zijn altijd 100% eigen tekst en mening. Lees hier meer over in mijn disclaimer. 

 

2 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Roos
  15/02/2017

  Wat een leuke plantjes, deze hebben we ook op kantoor! Zo fijn altijd, veel groen in huis :) X

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   15/02/2017

   Helemaal mee eens! Groen maakt het gelijk een stuk levendiger, zelfs een saai huis zal er een stuk beter uitzien met een ‘urban jungle’ haha. ;-)