Mindstyle

Tips om Blue Monday te overleven

16/01/2017

Tips om Blue Monday te overleven | Peek Inside

Het is natuurlijk iets wat je volledig zelf in de hand hebt, maar volgens velen zou dit de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Een Britse psycholoog gaf deze deprimerende dag, de derde maandag van januari een naam en volgens deze formule zou het dus vandaag Blue Monday zijn.

De feestdagen zijn weer voorbij, goede voornemens zijn mislukt en het lijkt nog ontzettend lang tot de vakantie weer begint, het is donker (en vaak slecht) weer. Eén van de redenen waarom het een deprimerende dag zou zijn.

Maar zoals ik al zei heb je dit grotendeels zelf in de hand. Misschien heb jij er wel helemaal geen last van, want je gaat straks nog even een paar dagen weg of je hebt de leukste baan ter wereld. Of je maakte vanmorgen (net als ik) een heerlijke wandeling door een witte wereld mét het zonnetje en het enige blauwe vandaag: de lucht.

Mocht je hier nu wel gevoelig voor zijn of opeens een verklaring hebben waarom je met het verkeerde been uit bed stapte vanmorgen, dan heb ik wellicht een aantal leuke tips voor je. ;-)

1. Schrijf op waar jij dankbaar voor bent

Maak een lijstje met waar jij dankbaar voor bent, wat jouw gelukkig maakt. Het kunnen de meest kleine dingetjes zijn, gelukkig worden van die heerlijke pancakes die je net hebt gemaakt? Omdat je kat gezellig bij je kwam liggen. Het maakt niet uit, sta er even bij stil en het zal je onbewust gelijk een stuk positiever en blijer maken.

2. Boek die zomervakantie!

Het perfecte moment om weg te dromen bij die witte stranden, blauwe zeeën, het bos of misschien wel een citytrip. Vaak spelen de reisorganisaties hier goed op in en heb je leuke last minutes of andere aanbiedingen. Je hoeft het niet eens te boeken, maar alleen al het zoeken naar die prachtige plekken zullen jou blij maken. Althans mij wel, ik kan uren wegdromen. ;-)

3. Doe iets waar jij blij van wordt

Neem lekker een dag vrij als het mogelijk is of ga naar je werk doen wat jij graag wilt doen. Ga lekker uiteten, naar de bioscoop of kruip lekker op de bank met een kop thee of koffie, een plaid en een goed boek of favoriete tijdschriften. Ga de keuken in en maak eindelijk die taart waar je zo’n zin in had. Het maakt niet uit, zolang jij het jou maar gelukkig maakt.

4. Lach!

Lachen is altijd het beste medicijn. Ik zelf kan, zoals jullie al wel eerder hebben kunnen lezen/zien, echt genieten van die dierenfilmpjes. Ik kan er uren naar kijken haha. Oh en kinderen zijn ook altijd erg leuk. Feel free to share, mocht je nog leuke tips hebben. ;-)

Foto: Woonbeurs 2014 – Peek Inside

9 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Charel
  17/01/2017

  Wat een leuke post! Gelukkig hebben we het overleefd haha!

 • Beantwoorden
  gea
  17/01/2017

  Wat een fijne tips zeg! In een dip raken lukt wel gauw op zn dag. Het filmpje van de kat is echt te lief ^^

 • Beantwoorden
  Familielab
  16/01/2017

  Oooo dat katje haha. Ik heb hem van de week nog voorbij zien komen hij blijft zo leuk. Die ogen ?

 • Beantwoorden
  Sanne
  16/01/2017

  Haha, dat kattenfilmpje! Always makes me smile. :)

 • Beantwoorden
  Sanne
  16/01/2017

  Wat een fijne tips en die kattenfimpjes zijn echt geweldig!! <3

 • Beantwoorden
  Roos
  16/01/2017

  Ah heerlijke tips! Ik ga als het goed is deze week de zomervakantie boeken. En dingen doen waar je blij van wordt helpt inderdaad ook wel erg goed!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   16/01/2017

   Fijn om te horen! Dank je wel. ^_^ Ohh heerlijk, al een idee waar de reis naartoe gaat? Inderdaad, ook al zijn het maar kleine dingetjes. X