Hotspots Maastricht

City Guide: Maastricht

17/08/2016

City Guide: Maastricht | Peek Inside

Twee weken geleden ging ik twee dagen naar Maastricht. In plaats van een vakantie ga ik er net zo lief een paar keer per jaar leuke dingen doen. Zo ging ik eerder dit jaar al naar Wijk aan Zee, Hoorn, ging ik naar Vlieland en staat er voor dit jaar nog een paar dagen Texel op de planning. Nederland kan net zo mooi zijn! ;-)

Voor vandaag heb ik daarom weer een city guide met veel foto’s en een aantal leuke hotspots die je niet mag missen als je naar Maastricht gaat.

City Guide: Maastricht | Peek Inside City Guide: Maastricht | Peek Inside City Guide: Maastricht | Peek Inside City Guide: Maastricht | Peek Inside City Guide: Maastricht | Peek Inside City Guide: Maastricht | Peek Inside

Ze hebben ontzettend veel gezellige straatjes en vooral Wyck mag je niet overslaan. Puur toeval liepen wij erdoorheen. Allemaal gezellige en smalle straatjes wat echt het oude gedeelte laat zien en daar moesten natuurlijk wel wat foto’s van gemaakt worden. Ook moeders die ik heb aangestoken met het fotovirus haha. ;-)

Hotspots

City Guide: Maastricht | Peek Inside

Als je bij de boekhandel naar binnenloopt valt je oog gelijk op de ramen achterin en hoe prachtig het is. Ik ben gek op boeken, maar in zo’n winkel maakt het zoeken naar jouw boek nóg leuker. ;-) En als je zin hebt in een kopje koffie, thee met iets lekkers als een cheesecake of een carrot cake, maar ook salades en meer. Of neem het mee naar huis.

Boekhandel Dominicanen & Coffeelovers
Dominikanerkerkstraat 1

Ma: 10:00 – 18:00
Di – Wo: 9.00 – 18:00
Do: 9:00 – 21:00
Vr – Za: 9:00 – 18:00
Zo: 12:00 – 17:00

Website: www.coffeelovers.nl

City Guide: Maastricht | Peek Inside

Zenza zat in een van die leuke straatjes in Wyck. Zenza is vooral bekend vanwege de prachtige lampen, maar in de winkel staan nog veel meer mooie producten: woonaccessoires, meubels, servies, macramé plantenhangers. Het was dan ook moeilijk om met lege handen naar buiten te lopen haha.

Zenza
Rechtstraat 70

Di: 11:00 – 18:00
Wo t/m Za: 10:00 – 18:00
Zo: 12:00 – 17:00

Website: www.zenzahome.com

City Guide: Maastricht | Peek Inside City Guide: Maastricht | Peek Inside

Festen is een prachtige winkel, of eigenlijk winkels want ze hebben twee vestigingen tegenover elkaar. Je kan hier goed terecht voor een leuk cadeautje voor een ander of jezelf voor in huis, boeken, kaarten, schrijfwaren, servies, dameskleding en meer. En in een van de vestigingen kan je ook plaatsnemen voor een lekker kopje koffie met een stuk van een huisgemaakte taart.

Festen
Minckelersstraat 1a

Ma: 13:00 – 18:00
Di t/m Vr: 10:00 – 18:00
Za: 10:00 – 17:00
Zo: 12:00 – 17:00

Website: www.festen-leshop.nl

City Guide: Maastricht | Peek Inside City Guide: Maastricht | Peek Inside

We liepen langs Van De Kaart en het interieur trok mij naar binnen. De sfeer en het interieur bestaat uit steigerhoutentafels, zinken emmers als lampen én met een heerlijk terras. Ik maakte binnen een aantal foto’s, maar we namen plaats buiten op het terras. Het was tenslotte prachtig weer.

Ik nam een heerlijke burger ‘Van De Kaart’ met bacon, tomatentapenade en rucola. Mijn moeder nam zuurvlees en beiden werden geserveerd met frites. De volgende dag aten we daar ook een lunch en nam ik een heerlijk broodje carpaccio en mijn moeder de Van Dobben kroketjes. Op de menukaart staat er ook heel handig bij wat gluten- en/of lactosevrij is en vega. Maar je kan ook altijd vragen.

Van De Kaart
Onze Lieve Vrouweplein 28

Ma t/m Zo: Vanaf 10:30 uur
Keuken elke dag geopend: Tot 22:00 uur

Website: www.vandekaartmaastricht.nl

Tip: De NS heeft nu een overnachting + 2 treinkaartjes + ontbijt naar Maastricht. Dit deden wij ook en kozen voor het NH Hotel (enige die vrij was haha). Deze is redelijk dichtbij het centrum, het was prima lopend te doen maar je kan ook fietsen huren, een scooter of met de bus die tegenover het hotel stopt.

Het ontbijt was heerlijk en heel uitgebreid: afbakbroodjes, maar ook lekkere koffiebroodjes. Allemaal in klein formaat, kan je lekker veel op haha. Je had ook een gekookt eitje, scrambled eggs, maar zelfs ook een pannetje om zelf een ei te bakken. Verder lag er ook heel veel fruit, meloen, sinaasappels en alles in mooie plakjes gesneden. Het is teveel om op te noemen eigenlijk, maar het belangrijkste: je kan zelfs kiezen voor gluten- en/of lactosevrij.

Dat waren de foto’s en hotspots voor Maastricht. Ben jij wel eens in Maastricht geweest, kende je deze hotspots al? En mocht jij nog tips hebben die hier niet bijstaan, laat ze gerust achter in een reactie hieronder! :)

16 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Carmen
  21/08/2016

  Dit is echt heel leuk om te lezen, vooral omdat ik dr zelf woon. De cafeetjes en restaurants op het vrijthof zijn ook echt een aanrader! Vooral tijdens lunchtijd of ‘s avonds als het donker is (dan branden dr allemaal gezellige lichtjes.) als je naar maastricht wilt is de leukste tijd met kerst. De stad is leuk versiert met kerstversieringen en we hebben dan een soort kerstkermis genaamd; magisch maastricht.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   22/08/2016

   Wat leuk dat je daar woont! Op het Vrijthof zag het er inderdaad heel gezellig uit. Met Kerst heb ik inderdaad wel eens wat van gezien en gelezen, supergezellig. Wie weet een keer met de Kerst terug, lijkt me in ieder geval heel mooi om te zien. :) Bedankt voor de tip!

 • Beantwoorden
  Jeanette Renting
  19/08/2016

  In juni was ik met dochter een paar dagen in Maastricht. Heerlijke stad. Wij ontbeten bij De Brandweerkantine, echt een aanrader.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   19/08/2016

   Wat gezellig! Een leuke trip om samen te doen. :) Ja erg jammer dat het niet gelukt is om daar naartoe te gaan, voor een volgende keer. ;-)

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  18/08/2016

  wat een handig artikel ik wil er ook nog een keer overnachten met mijn vriend, gezellig met z’n tweetjes.

 • Beantwoorden
  Femke
  18/08/2016

  Maastricht is zo’n leuke stad! Vanaf mijn woonplaats is het niet zo ver en ik kom er graag. Festen is één van mijn favoriete winkels! Ik kan daar echt uren rondkijken. De Brandweerkantine is ook leuk om een hapje te gaan eten. Ik tipte deze hotspot een tijdje terug op mijn blog :-)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   18/08/2016

   Ja zeker! Oh wat een geluk, Festen is inderdaad een fantastische winkel moeilijk om met lege handen vandaan te komen. ;-) De Brandweerkantine stond op het lijstje, maar was helaas niets van gekomen. Goede reden om weer terug te gaan! ;-)

 • Beantwoorden
  Loes | Gewoon iets met Loes
  18/08/2016

  Wat een prachtige foto’s! Wij gaan ook ‘regelmatig’ naar Maastricht, voor ons is het de eerste stad die we samen bezocht hebben (manlief en ik), dus er hangt wat ‘extra’s’ aan de stad. Ik vind het echt een leuke stad, alles ziet er zo prachtig uit, je kunt er heerlijk eten en winkelen en je hebt echt het gevoel dat je even weg bent. Ik kende je hotspots nog niet, vooral die Zanza ziet er leuk uit zeg!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   18/08/2016

   Dank je wel! ^_^ Wat leuk, een speciaal plekje voor jullie. Inderdaad, je bent echt even helemaal weg heel leuk. Ook leuk dat je deze hotspots nog niet kon, leuke tips voor een volgende keer dan. ;-)

 • Beantwoorden
  Rensina Steursma
  17/08/2016

  Wat ziet dat er tof uit zeg!
  Ben nog maar een keer in Maastricht geweest geloof ik (of zelfs helemaal niet) dus daar moet ik zeker eens naar toe.
  Thanks voor de leuke hotspottips.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   17/08/2016

   Dank je wel! Haha, dat ging mij net zo alleen was ik gewoon heel klein jaar of 2/3 ;-) maar zeker een keer doen. En graag gedaan! :)

 • Beantwoorden
  Sanne - loveisthenewblack
  17/08/2016

  Wat een heerlijke cityguide! Maastricht is zo’n gezellige stad en het lijkt gewoon bijna alsof je in het buitenland bent.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   17/08/2016

   Dank je wel meid! Haha ja leuk he. Toen ik in de trein zat en er bijna was, kreeg ik al gelijk dat gevoel zo grappig. ;-)

 • Beantwoorden
  Demi
  17/08/2016

  Maastricht is geweldig en zo ontzettend mooi! Ik heb ook al vaker in een NH hotel overnacht, echt een aanrader. Heb nergens zo’n fijne ontbijtjes gehad als daar :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   17/08/2016

   Ja inderdaad, zo gezellig! Ik had er niet zulke hoge verwachtingen van (altijd goed natuurlijk haha), maar inderdaad het ontbijt was super.