Voldoet mijn thuiswerkplek?

Voldoet mijn thuiswerkplek?

Corona heeft ervoor gezorgd dat veel mensen (gedeeltelijk) thuiswerken. Vaak gebeurt dit aan de keukentafel, op een gewone stoel. Een paar dagen kan dit prima, maar als thuiswerken serieuze vormen aan gaat nemen, is een goede thuiswerkplek toch wel belangrijk. Een goede werkplek betekent dat je in alle rust, klachtenvrij kunt werken. Goed voor jou, goed voor de werkgever. Maar hoe weet je nu of jouw thuiswerkplek wel voldoet?

Ergonomisch verantwoord

Goede ondersteuning van je bureau en je bureaustoel zijn essentieel om thuis te werken. Ook is een juiste werkhouding belangrijk. Als beide zaken niet voor elkaar zijn thuis, is de kans op fysieke klachten erg groot. Denk hierbij aan rugklachten, pijn in de gewrichten of spierpijn. Dit kan leiden tot tijdelijk uitval, maar ook tot definitieve uitval. Dit kun je voorkomen door voor ergonomische kantoormeubelen te kiezen. Havic heeft deze meubelen in het assortiment. Kijk op de website voor het ruime assortiment. Hier ga je zeker slagen voor ergonomische kantoormeubelen.

Plek voor jezelf

Om thuis fijn te kunnen werken, heb je een eigen plek nodig. Het lijkt aantrekkelijk, een plek aan de keukentafel, toch gaat het op de lange termijn niet werken.Het werk moet immers toch af, dat werken gebeurt in dit geval dan vaak weer ’s avonds of in het weekend. Kies een goede plek voor jezelf en maak dit kenbaar aan je gezin. Zorg ervoor dat je tussen bepaalde tijden niet gestoord wordt. Dit zorgt ervoor dat je meer ritme krijgt in het thuiswerken, de productie stijgt en je ook weer tijd krijgt voor hobby’s, sociale contacten en je gezin.

Beweeg tussendoor

Op kantoor loop je gemakkelijk even naar een collega en haal je waarschijnlijk af en toe koffie. Kleine loopjes, die samen toch voor aardig wat beweging zorgen. Thuis heb je die loopjes niet, maar zorg in plaats daarvan voor andere beweging. Ga onder de middag lekker even een half uurtje wandelen. Goed voor je geest, goed voor je lijf en je hebt er ’s middags veel profijt van, je houdt het dan namelijk met gemak tot vijf uur vol. Met deze tips kun jij thuis jouw ideale werkplek inrichten. De eerste stap hierbij is goede meubels bestellen, doe dit bij Havic, de specialist in kantoorinrichting.