Drie redenen om gebruikte bureaustoelen te kopen

Drie redenen om gebruikte bureaustoelen te kopen

Als je van plan bent om bureaustoelen aan te schaffen, kun je kiezen voor nieuwe of gebruikte stoelen. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het aanschaffen van gebruikte stoelen een serieuze overweging waard. Hieronder vind je drie redenen, waarom het aanschaffen van gebruikte bureaustoelen helemaal geen gek idee is.

Gebruikte bureaustoelen zijn goedkoper

Gebruikte stoelen zijn een stuk goedkoper, het voordeel hiervan is dat je dus geld bespaart. Dit geld kun je investeren in je bedrijf of dit betekent een stukje extra winst voor jezelf. En je hoeft niet bang te zijn voor de kwaliteit van de bureaustoelen, er worden veel partijen tweedehands aangeboden die vrijwel nieuw zijn. Bijvoorbeeld stoelen die afkomstig zijn van een jong bedrijf dat failliet is gegaan, zijn over het algemeen nog in prima conditie. In dit geval koop je vrijwel nieuwe stoelen, voor een lage prijs.

Gebruikte stoelen zijn goed voor het milieu

Als er nieuwe stoelen gefabriceerd worden, zijn hier grondstoffen voor nodig. Deze grondstoffen kunnen worden bespaard als je kiest voor gebruikte stoelen. Dat is goed voor het milieu en voor de reputatie van je onderneming. Je kunt dit bijvoorbeeld communiceren naar klanten in een promotiefilmpje, waardoor klanten weten dat jouw bedrijf staat voor duurzaamheid.

Topkwaliteit bureaustoelen

Als je wilt gaan voor topkwaliteit, dan hangt daar een prijskaartje aan. Als dit niet past in je budget, kun je ervoor kiezen om deze bureaustoelen gebruikt te kopen. Bureaustoelen van topkwaliteit komen regelmatig op de markt, bijvoorbeeld bij een faillissement van een bank of verzekeringsmaatschappij. Als je geluk hebt, kun je een dergelijke partij bureaustoelen kopen voor de prijs die je in je hoofd hebt. Op deze manier kun je toch jouw kantoor zo inrichten, zoals jij dit voor ogen had. Gebruikte bureaustoelen kun je ook kopen om juist een bijzondere sfeer neer te zetten op kantoor, waarbij je kiest voor originaliteit en variatie. Dus niet iedereen dezelfde bureaustoel, maar juist veel afwisseling. Dit maakt jouw inrichting onderscheidend en bijzonder.

Hoe goed zijn gebruikte bureaustoelen?

Het voordeel van een 'gebruikte bureaustoel' is dat deze vaak opgekocht worden bij faillissementen. De bureaustoelen kunnen bijna nieuw zijn op het moment dat een bedrijf failliet gaat. Deze bureaustoelen kunnen niet meer als nieuw verkocht worden, maar zijn daardoor vaak wel de beste koop die je kunt doen. Zie het als een auto die tweedehands verkocht wordt, met 100km op de teller.