Boekreviews Lunch Ontbijt Recepten

Review: All-day breakfast (+ recept)

15/01/2016

Review: All-day breakfast (+ recept) | Peek Inside

Een poosje terug ontving ik het boek ‘All-day breakfast’. Als je mij een jaar geleden of meer had gevraagd of ik een kookboek zou kopen met alleen maar ontbijtjes, dan had ik waarschijnlijk nee gezegd. Het was niet zo zeer dat ik niet hield van ontbijten, het was vooral het brood wat ik niet goed naar binnenkreeg. Ik hield wel van lekkere warme broodjes, havermout, pannenkoeken etc. Maar als ik er echt moeite voor moest doen, dan sloeg ik het liever over. Gelukkig is dat nu wel anders!

All-day breakfast

Het boek ‘All-day breakfast’ van Denise is zo’n kookboek met alleen maar ontbijtjes. Gelukkig zijn er ook heel veel recepten die je eigenlijk de hele dag door wel kan eten. ;-) Denise is culinair journalist en food trend consultant. Op haar blog ‘TLT – The Little Things‘ schrijft ze over eten, inspirerende culinaire trends en horecaconcepten. En toen was daar het boek ‘All-day breakfast’.

Review: All-day breakfast (+ recept) | Peek Inside Review: All-day breakfast (+ recept) | Peek Inside

Het boek

Het boek is echt prachtig. De foto’s zijn stuk voor stuk erg mooi en daardoor wil je gelijk de keuken in. Alle recepten, teksten én foto’s heeft Denise zelf gemaakt. Of je nu houdt van een lekkere toast met avocado, een smoothie, brunchplankjes, muesli of een lekker croissantje en van gezond tot guilty pleasures er is voor ieder wat wils.

De ontbijtjes zijn verdeeld in 6 hoofdstukken: Let’s stay in bed, Up & running, Lazy weekend brunch, Healthy & light, The day after the night before en Festive mornings. Ideaal om jouw ontbijtje uit te zoeken. En er zijn ook 3 bladzijdes gewijd aan haar favoriete breakfast & brunch spots van over de hele wereld onder andere in Kopenhagen (yay!), New York, maar ook in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht.

Recept: Kokos-limoenbrood | Peek Inside

Recept: Kokos-limoenbrood

Zoals ik hierboven al aangaf was en ben ik stiekem nog steeds niet de beste ontbijter maar vind ik het wel erg leuk om te experimenteren. Toen ik het recept voor kokos-limoenbrood mét limoenmascarpone wilde ik gelijk aan de slag. Het zag er zo lekker uit en fris uit. Het idee van een romige en frisse limoenmascarpone erbij, klinkt toch perfect? En dat was het ook, deze ga ik zeker nog eens maken! De limoenmascarpone staat trouwens niet op de foto, maar wel in het recept én is zeker een aanrader ook al is het zonder iets erop ook erg lekker.

Kokos-limoenbrood met limoenmascarpone

Nodig: Bakblik 23 cm

Kokos-limoenbrood met limoenmascarpone

Ingrediënten

 • 80 gr boter
 • 2 eieren
 • 300 ml melk
 • 1 limoen (rasp + sap)
 • 300 gr bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 200 gr rietsuiker
 • 150 gr gemalen kokos
 • Snuf zout
 • Limoenmascarpone
 • 150 gr mascarpone
 • rasp + sap van ½ limoen
 • poedersuiker

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Smelt in een pannetje de boter op laag vuur. Klop ondertussen de eieren los met de melk en het limoensap.
 3. Meng dan de bloem, bakpoeder, rietsuiker, kokos en limoenrasp met een snuf zout in een andere kom.
 4. Giet er daarna het eimengsel en de gesmolten boter bij en meng alles met een lepel snel tot een glad beslag en schep dit in de bakblik.
 5. Bak het brood op 60 tot 70 minuten goudbruin en gaar. Je kan het testen door met een satéprikker in het kokosbrood te prikken: als deze er schoon uit komt, is het gaar. Zet het anders nog 10 minuten terug.
 6. Laat het kokosbrood 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
 7. Maak ondertussen de limoenmascarpone: roer het sap en de rasp van een halve limoen door de mascarpone en voeg poedersuiker toe naar smaak.
 8. Snijd het brood in het dikke plakken en rooster ze eventueel voor het serveren in een broodrooster. Geef er een lepel limoenmascarpone bij.

Note

Tip 1: Gebruik kokosmelk voor een nog intensere kokossmaak. // Tip 2: Een limoen is makkelijker te persen als je ‘m eerst even stevig over het aanrecht rolt.

Recept: Kokos-limoenbrood | Peek Inside Review: All-day breakfast (+ recept) | Peek Inside Review: All-day breakfast (+ recept) | Peek Inside

Mijn mening

Ik vind het boek natuurlijk top, anders had ik er niet overgeschreven. ;-) Maar ik krijg ook echt veel inspiratie uit haar boek. Mocht ik ooit eens een kookboek mogen maken, dan hoop ik dat die net zo mooi mag worden. En ik deelde natuurlijk ook al eerder een recept uit het boek, de kaneelbroodjes. Als ik gelijk aan de slag wil, dan is dat een goed teken!

Bestel All-day breakfast bij Bol.com

Titel: All-day breakfast
Auteur: Denise Kortlever
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000347094
Kopen: € 20,00 via Bol.com

14 reacties

Laat een reactie achter