Lunch Ontbijt Recepten

Recept: Quinoa wafels met aardbeien & kwark

21/07/2017

Recept: Quinoa wafels met aardbeien & kwark | Peek Inside

Dat ik gek ben op eten is geen geheim natuurlijk. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Eten is nu eenmaal het allerbelangrijkste van de dag, goed ontbijten is een must gevolgd door een goede lunch waar je de hele middag weer mee verder kan en een lekker avondeten om de dag mee af te sluiten. Oh en natuurlijk een toetje…

Ik vind het leuk om in de keuken te staan, nieuwe dingen uitproberen maar ik word  heel chagrijnig als het niet gaat zoals ik had gehoopt haha. Maar als ik iets ga maken voor de blog moet het én lekker zijn én goed te fotograferen. Dit laatste gaat wel eens mis, maar dan geef ik uiteraard gewoon het gerecht de schuld en moet ik het wel delen omdat het zo lekker is.

Quinoa wafels

Maar als beiden dan goed lukken ben ik superblij. Zo ook met deze quinoa wafels. Heerlijke simpele wafels die zo klaar zijn. Het enige wat je moet doen is de quinoa even koken, of voorgekookte quinoa gebruiken (nog makkelijker). Verse aardbeien erbij, een beetje kwark en ahornsiroop (of honing) en genieten maar. Ik had een bepaald beeld in mijn hoofd en dat kwam er gelukkig ook zo uit. Ik bedoel de quinoa wafels zijn toch echt een plaatje? Ik probeerde ook iets nieuws met de foto en ik vind de kleuren erg mooi geworden. Al zeg ik het zelf… ;-)

Het prachtige servies is van Broste Copenhagen. Ik was al een tijdje verliefd en toen ik het in Deventer bij PLEK Conceptstore in mijn handen kreeg wist ik dat ik het mee moest nemen. Prachtig toch? Het is van de ‘Nordic Sand’ collectie.

Quinoa wafels met aardbeien & kwark

Nodig: 10 wafels

Quinoa wafels met aardbeien & kwark

Ingrediënten

 • 100 gr quinoa, gekookt
 • 2 bananen, rijp
 • 125 ml amandelmelk
 • 2 el kokosolie, gesmolten
 • 2 el ahornsiroop
 • 2 eieren
 • 235 gr speltbloem
 • 1 tl baking soda
 • 1 tl kaneel
 • Snufje zout
 • Topping
 • 1 el ahornsiroop
 • 1 el kwark
 • 1 handje aardbeien, vers
 • 1 el lijnzaad

Bereidingswijze

 1. Zet de wafelijzer alvast aan zodat deze goed heet kan worden.
 2. Prak de bananen fijn in een kom en voeg de quinoa, kokosolie, ahornsiroop, amandelmelk en de eieren en meng dit goed door elkaar.
 3. Zeef dan boven de kom het speltbloem, baking soda, kaneel en het zout en meng dit weer goed door elkaar tot een mooi beslag, het is een wat dikker beslag.
 4. Schep ongeveer 2 à 3 eetlepels of een 1 à 2 juslepel in de wafelijzer. Je hebt geen boter of kokosolie nodig, maar als je dat liever wel wilt dan kan dat. Wacht tot ze mooi goudbruin zijn geworden, dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Leg ze daarna op een rooster om af te koelen en dan worden ze ook steviger.
 5. Serveer de wafels met extra ahornsiroop, kwark, vers aardbeien en lijnzaad.

Recept: Quinoa wafels met aardbeien & kwark | Peek Inside Recept: Quinoa wafels met aardbeien & kwark | Peek Inside Recept: Quinoa wafels met aardbeien & kwark | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter