Leren beleggen kan iedereen

Leren beleggen kan iedereen

Het lijkt een andere wereld; de wereld van het beleggen. Toch valt dit reuze mee. Beleggen is net als fietsen en koken, je kunt het gewoon leren. Dus ook jij kunt leren beleggen! Er zal een wereld voor je opengaan. Met beleggen kun je een mooi rendement op je geld behalen, maar het is ook nog eens leerzaam en spannend. Leren beleggen als dummy, ook wat voor jou?

Maak je eigen keuzes

Uiteindelijk bepaal je zelf welk bedrag je maximaal wilt investeren. Zorg ervoor dat je nooit geld investeert wat je op de middellange termijn nodig hebt. Denk hierbij aan uitgaven voor een auto of de studie van je kinderen. Beleggen kun je het beste doen met geld wat je feitelijk zou kunnen missen. Dat klinkt gek, maar als je in het ergste geval dit bedrag kwijtraakt, is er niets aan de hand. Daarnaast maak je jouw eigen keuzes, waar je in wilt beleggen. Traditionele bedrijven? Of juist moderne startups? Het is jouw eigen keuze.

Crypto

Weleens van Bitcoins gehoord? Deze digitale munt wordt steeds populairder. Grote vooruitstrevende partijen, zoals Tesla, investeren volop in de munt en dat heeft een reden. De tijd van valuta wisselen is definitief voorbij. De toekomst vraagt om stabiele digitale valuta waarmee wereldwijd handel gedreven kan worden, zonder dat hier kosten bij komen. Naast de Bitcoin, zijn er nog meer cryptomunten, zoals Ripple, Ethereum of Dash. Door je te verdiepen in deze verschillende munten, kun je bepalen welke er het beste bij jou past. Crypto kopen, ook wat voor jou?

Beleggen is leerzaam en spannend

Uiteraard wil je beleggen om een goed rendement te behalen. De spaarrente is nu vrijwel nihil, waardoor je wellicht iets anders wilt doen met je geld, anders staat het ook maar stil. Beleggen is hierbij een optie, waarbij je ook nog eens veel leert. Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Je leert hoe de economie werkt, waarom koersen schommelen en welke krachten er spelen op de beurs. Beleggen is bovendien ook nog eens heel spannend. Ieder moment van de dag kun je in de gaten houden hoe jouw aandelen het doen. Verkopen of houden? Spannend! Beleggen, ook iets voor jou?