Kind dat in bed plast? Dit kun je doen!

Kind dat in bed plast? Dit kun je doen!

Plast je kind nog in bed, terwijl dit niet meer past bij zijn/haar leeftijd? Dan kan dit voor ouders best ingrijpend zijn. Natuurlijk levert dit gebroken nachten op, veel werk aan het steeds verschonen van het bed, maar het kan ook leiden tot machteloosheid als ouders, omdat je niet weet hoe je dit op moet lossen. Kinderen die in bed plassen hebben hier zelf vaak ook last van, ze kunnen er bijvoorbeeld onzeker van worden. Gelukkig zijn er effectieve manieren om ervoor te zorgen dat je kind niet meer in bed plast. Benieuwd naar welke dit zijn? Hieronder hebben we de beste manieren voor je in kaart gebracht!

Cadeau bij een droog bed

Kwaad worden op je kind heeft geen zin als hij/zij in bed plast. Sterker nog; dit leidt tot onzekerheid en hierdoor duurt het waarschijnlijk nog veel langer voordat je kind droog is. Wat wel werkt, is belonen van je kind, als hij/zij niet in bed plast. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld iets in het vooruit zicht stellen. Denk hierbij aan een cadeau wat je kind heel graag wilt hebben. Als er een mooie beer, of een dagje naar het pretpark in het verschiet ligt, is de kans groot dat je kind gemotiveerd is om dit cadeau binnen te halen. Hou bijvoorbeeld een kalender bij in de slaapkamer, met hierop het aantal nachten dat hij/zij al droog is. Bijvoorbeeld bij zeven droge nachten, krijgt je kind het cadeau. De kalender kun je in de slaapkamer van je kind ophangen, dit zorgt ervoor dat hij/zij regelmatig zelf zal kijken naar deze kalender. Reken maar dat je kind er alles aan doet om dit cadeau binnen te slepen!

Plasalarm

Een plasalarm is een uiterst effectieve manier om ervoor te zorgen dat je kind niet meer in bed plast. Dit principe werkt heel eenvoudig; je kind draagt een broekje dat in verbinding staat met een wekker. Plast je kind in het broekje, dan gaat de wekker af. Je kind wordt wakker en zal besluiten om op de WC verder te plassen. Na verloop van tijd weet het kind dat er ’s nachts geplast moet worden en went het zichzelf aan om dit vanuit zichzelf al te doen, zonder dat het broekje nat zal worden.