Ontbijt Recepten Smoothies

Recept: Smoothie bowl met mango

15/08/2016

Recept: Smoothie bowl met mango | Peek Inside

Oeps alweer een smoothie bowl! ;-) Sorry als je gek wordt van al die smoothie bowls… Maar ik miste nog een aantal kleuren haha. Na de groene smoothie bowl van vorige week, nu een tropical summer bowl. Althans zo ziet ie er wat mij betreft uit. ;-)

Als topping niet teveel, maar het frisse van de blauwe bessen en met homemade kokos granola die ik eerder plaatste maakt het helemaal af. Een verrassend ingrediënt is misschien wel kurkuma. Vaak vind ik dat wanneer je mango met banaan mixt de kleuren niet er mooi uitspringt terwijl het dat juist zo leuk maakt. Opeens dacht ik: kurkuma. Op tv hoorde ik wel eens dat ze kurkuma ging toevoegen om de kleur wat omhoog te brengen en waarom dan niet met een smoothie? Precies.

Kurkuma

Kurkuma is familie van de gember. Het heeft een warme en ietwat bittere smaak. Het wordt al heel lang als smaak- en kleurstof gebruikt, maar vooral als kleurstof. Het wordt gebruikt voor bijvoorbeeld mosterd, maar zelfs ook voor het kleuren van stoffen van kleding. Kurkuma zou ook een geneeskundige werking heeft. Zo zou  het bijvoorbeeld een positieve werking kunnen hebben bij het voorkomen van Alzheimer en het zou helpen tegen hart- en vaatziekten en diabetes. In India gebruiken ze het traditioneel ook bij het verzorgen van wonden. Een superfood dus! ;-)

De smaak proef je niet heel erg, mits je er niet teveel indoet natuurlijk haha en de kleur is perfect. Het is echt een heerlijke smoothie bowl die lekker stevig is, goed van smaak en door de kurkuma ook iets van pit en warmte heeft.

Smoothie bowl met mango

Aantal: 1 persoon

Smoothie bowl met mango

Ingrediënten

 • 1 banaan, bevroren
 • 175 gr mango
 • 4 el plantaardige yoghurt
 • 1 el amandelboter
 • 1 tl kurkuma*
 • Toppings
 • handje kokos granola
 • handje blauwe bessen
 • muntblaadjes

Bereidingswijze

 1. Mix in de blender de bevroren banaan met de mango, yoghurt, amandelboter en kurkuma.
 2. Schenk het in een kom en garneer met de kokos granola, een handje blauwe bessen en een paar muntblaadjes.

Note

* De kurkuma maakt de kleur net iets feller.

Recept: Smoothie bowl met mango | Peek Inside

5 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Anne
  17/08/2016

  Geweldig, wat ziet dit er top uit. Zo’n smoothiebowl is gewoon een perfect begin van de dag, kurkuma zou ik niet meteen aan denken in mijn ontbijt, maar kan me voorstellen dat het hier prima doorheen kan.

 • Beantwoorden
  Marlies
  16/08/2016

  Oeh goed idee om karkuma door de smoothiebowl te doen. Karkuma is mega gezond (geen #fitgirl hier hoor), maar probeer het veel vaker te gebruiken.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   16/08/2016

   Precies waarom ik het wilde proberen! ;-) Twee vliegen in een klap: een gezond superfood én voor de kleur haha. Ik ook niet hoor, maar erom denken wat we eten kan natuurlijk geen kwaad. ;-)

 • Beantwoorden
  Monique | WritingMonique
  16/08/2016

  Oeh! Dit ziet er echt onwijs lekker uit!