Thuis oefeningen doen met dumbbells?

Thuis oefeningen doen met dumbbells?

Wil je thuis oefeningen doen met dumbbells? Dit zijn de voordelen: Je kunt ze thuis prima gebruiken, hoeft geen sportschool te bezoeken en ze zijn goedkoop. In dit artikel leggen we uit welke oefeningen je kunt doen met dumbbells en geven we een aantal tips.

Wat zijn dumbbells?

Dumbbells zijn kleine gewichten die je in je handen houdt tijdens het sporten. Je kunt ze kopen in verschillende gewichtsklassen, afhankelijk van hoe zwaar je ze wilt maken. Dumbbells zijn ideaal voor krachttraining oefeningen zoals bicepscurls, tricepscurls en shoulder presses. Je kunt kiezen bijvoorbeeld kiezen voor verstelbare dumbbells hiermee weet je zeker dat je altijd de goede maat hebt. Ideaal toch?

Waarom dumbbells gebruiken?

Dumbbells zijn een handzaam, zodat je thuis prima kunt gebruiken, maar overal mee naartoe kunt nemen. Je hoeft geen sportschool te bezoeken om ze te gebruiken en ze zijn goedkoper dan fitnessapparaten. Dumbbells bieden ook veel variatie in oefeningen. Je kunt ze gebruiken voor krachttraining, maar ook voor cardio-oefeningen en stretching.

Welke oefeningen kun je doen met dumbbells?

Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt doen met dumbbells. We hebben een aantal van de meest populaire voor je opgesomd:

-Bicepscurls: Ga met je benen op schouderbreedte uit elkaar staan. Houd de dumbbells in je handen met je handpalmen naar boven gericht. Breng de dumbbells naar je borst toe en draai je polsen zodat je handpalmen naar je schouders wijzen. Adem in en breng de dumbbells langzaam omhoog totdat je armen gestrekt zijn. Adem uit en laat de dumbbells langzaam zakken totdat je deze weer voor je borst hebt.

-Tricepscurls: Ga met je benen op schouderbreedte uit elkaar staan. Houd de dumbbells in je handen met je handpalmen naar boven gericht. Breng de dumbbells naar achteren toe totdat je armen gestrekt zijn. Adem in en breng de dumbbells langzaam omhoog totdat je armen gestrekt zijn. Adem uit en laat de dumbbells langzaam zakken totdat je deze weer voor je borst hebt.

-Shoulder presses: Ga met je benen op schouderbreedte uit elkaar staan. Houd de dumbbells in je handen met je handpalmen naar boven gericht. Breng de dumbbells naar je schouders toe en adem in. Adem uit en duw de dumbbells omhoog totdat ze boven je hoofd zijn. Adem in en laat de dumbbells langzaam zakken totdat je deze weer voor je borst hebt.