Hoe werkt LED verlichting?

Hoe werkt LED verlichting?

LED verlichting is de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar wat is LED verlichting nu eigenlijk? En hoe werkt het? In dit blogartikel leggen we het je uit!

Wat is LED verlichting?

LED verlichting is een soort energiezuinige lichtbron. LED betekent Light Emitting Diode, wat letterlijk vertaald "emitterende diode" betekent. Dit zijn kleine lampjes die elektriciteit omzetten in licht. LED-verlichting is zuiniger dan traditionele verlichting zoals gloeilampen en halogeenlampen, omdat ze meer energie efficiënt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor X LED-verlichting met G4-fitting, hiermee kies je voor lampen die zeer compact zijn, ideaal als je LED verlichting wilt hebben in bijvoorbeeld kleine armaturen.

Hoe werkt LED verlichting?

LED lampen bestaan uit lichtgevende diodes, die worden aangedreven door elektriciteit. Deze zetten elektriciteit om in licht. LED-verlichting is efficiënter dan conventionele verlichting omdat er minder energie nodig is om hetzelfde lichtniveau te produceren. Bovendien zijn LED-lampen erg duurzaam, ze gaan tot wel 20 keer zo lang mee als gloeilampen en halogeenlampen.

LED verlichting is veiliger

LED verlichting is veel veiliger dan de meeste andere soorten verlichting omdat het minder warm wordt. Hierdoor kun je de lampen dichtbij materialen plaatsen die bij hoge temperaturen kunnen smelten of brandgevaar opleveren.

LED verlichting is energiezuinig en duurzaam

LED-verlichting heeft veel voordelen boven andere verlichtingsbronnen. Ze zijn energie-efficiënt, wat betekent dat ze minder stroom verbruiken om hetzelfde licht te produceren. Daarnaast zijn ze erg duurzaam, wat betekent dat je jarenlang kunt genieten van dezelfde helderheid en kleurtemperatuur. Verder zijn LED lampen licht van gewicht en makkelijk te installeren.

Wat verbruikt LED verlichting?

LED verlichting verbruikt veel minder energie dan andere lichtbronnen. Afhankelijk van het wattage, verbruikt een LED-lamp 8 tot 80 watt, terwijl een gloeilamp meestal 100 watt verbruikt.

Conclusie

LED verlichting heeft veel voordelen ten opzichte van andere verlichtingsbronnen en is in de meeste gevallen de beste optie voor je verlichting. Ze zijn energie-efficiënt, duurzaam en veilig, wat betekent dat je veel kunt besparen op energiekosten. En als bonus zijn ze ook nog eens mooi om te zien! Dus ga vandaag nog aan de slag met LED verlichting in jouw huis en geniet van de voordelen. Ga jij ook voor duurzame LED verlichting?