Tips voor het kopen van een professionele power rack voor thuis

Tips voor het kopen van een professionele power rack voor thuis

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen thuis gaan sporten. Van simpele sit-ups op een yogamat, tot het liften van de bank en zelfs de aanschaf van trainingsapparaten voor thuisgebruik. Een populair toestel voor thuis is een power rack, een apparaat om kracht mee te trainen. Een power rack is de veiligste en snelste manier om te trainen en het is dan ook onmisbaar in je thuisgym. Het aanbod sportapparatuur voor thuis heeft zich verder ontwikkeld en de markt is enorm gegroeid.

Wil je een power rack kopen? Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

1. Bepaal welk type power rack je nodig hebt. Er zijn twee hoofdtypen: vrijstaand en aan de muur bevestigd. Vrijstaande rekken zijn veelzijdiger, maar nemen meer ruimte in beslag. Aan de wand gemonteerde power rakken zijn compacter, maar vereisen meer structurele ondersteuning.

2. Houd rekening met de grootte van het power rack. Zorg ervoor dat het in de beschikbare ruimte past en dat het de lengte van de langste persoon die het gaat gebruiken aan kan.

3. Kies een rek met verstelbare veiligheidsbeugels. Dit stelt je in staat om het voor een verscheidenheid van oefeningen te gebruiken, en zal je helpen veilig te trainen.

4. Zorg ervoor dat het power rack is gemaakt van hoogwaardige materialen. Dit maakt het duurzaam en zo zul je er vele jaren plezier van hebben.

5. Vergelijk prijzen van verschillende retailers, bijvoorbeeld FitnessFit. Je kunt een power rack scoren voor een lagere prijs als je goed rondkijkt.

6. Lees online reviews voordat je een aankoop doet. Zo weet je de voors en tegens van verschillende power racks, en vind je een die voor jouw geschikt is.

Extra functies

Sommige power racks hebben meerdere functies door toegevoegde gewichten, pull-up-rekken of elastische banden. Het voordeel van dit soort power racks is dat het multifunctioneel is en je er dus meerdere soorten oefeningen mee kan doen. Wel zit hier een prijskaartje aan vast en zijn dit soort power racks vaak groter dan eenvoudigere modellen. Daardoor hoeven de extra opties het niet altijd waard te zijn. Heb je niet veel ruimte in huis of geen belang bij stretchoefeningen? Dan is het handiger om voor een compacter model te kiezen.

Meegeleverde sportattributen

Bij veel power racks wordt niet alles wat je nodig hebt meegeleverd. Veel aanbiedingen zijn alleen voor het rek zelf, zonder gewichten of een bankje om op te liggen. Dit moet je dus nog apart aanschaffen. Dit hoeft niet duur te zijn, maar wel iets waar je rekening mee moet houden. Heb je al gewichten thuis? Zoek dan naar een optie die deze niet meelevert.

Een power rack is een must voor iedereen die van power lifting houdt en graag meer thuis wil sporten. Power racks hebben allemaal verschillende kenmerken en het is dus goed om vooraf te weten wat je precies zoekt en waar je het gaat installeren. Een power rack kiezen kost wat uitzoekwerk en geld, maar dan heb je ook wat!