Op vakantie naar Frankrijk met elektrische auto? Wij hebben 3 goede tips!

Op vakantie naar Frankrijk met elektrische auto? Wij hebben 3 goede tips!

Wat is er heerlijker dan op kampeervakantie naar Frankrijk te gaan met de elektrische auto? Heerlijk stil zoef je met je elektrische auto door het prachtige Frankrijk, je stoot geen schadelijke stoffen uit en bovendien bespaar je ook nog eens heel veel reiskosten. Heb jij al besloten om op vakantie te gaan naar Frankrijk met de elektrische auto? Dan hebben wij hieronder 3 goede tips voor je!

Plan je laadpalen in

Zorg ervoor dat je een ‘laadpaal planning’ maakt voor je kampeervakantie. Je kunt vooraf natuurlijk al precies uitrekenen hoe vaak je moet opladen voordat je op de plek van bestemming bent. Ga je onderweg nog overnachten? Omdat de reis in één keer te lang is naar je bestemming? Kies dan voor een hotel met laadpaal in Frankrijk, dan beschik je de volgende morgen weer over een volle accu en de stroom is voordeliger dan langs de snelweg. Maak ook een planning waar je wilt gaan opladen langs de snelweg, of juist iets ervan af. Opladen langs de snelweg is vaak het duurste, maar op wegen iets buiten de snelwegen betaal je vaak alweer een stuk minder. Door vooraf een goede planning te maken op het gebied van laadpalen, zorg je voor een ontspannen reis, maar bovendien gaat dit je veel geld opleveren. Hou met je planning ook rekening met het feit dat je vanaf je camping (met laadpaal uiteraard) weer met een volle accu richting Nederland vertrekt. 

Maak dagtrips met stroom van de camping

Ga je kamperen in de buurt van Parijs? Dan is een dagje met de elektrische auto naar Parijs natuurlijk een must! Deze wereldstad heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, historie en kunst. In Parijs zelf, zijn overigens heel veel laadpalen te vinden, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je hier zonder stroom komt te zitten. Zorg er altijd voor dat je met een volle accu vertrekt vanaf de camping, deze stroom is het goedkoopste natuurlijk. Ook hierbij kun je alvast kijken op welke plekken op de route, je voordelig kunt laden. Blijf je overnachten in Parijs? Boek dan een hotel in Parijs met laadpaal, dit maakt de reis niet alleen heel comfortabel, je rijdt ’s morgens met een volle accu weer weg, dat scheelt je ook nog eens veel geld. 

Wildkamperen in Frankrijk

Hou je wel van een beetje avontuur? Kampeer je graag in de wilde natuur? Waar je helemaal niemand tegenkomt in de verre omtrek en er helemaal geen faciliteiten zijn? Kies dan voor een elektrische auto, waarbij je de accu van je elektrische auto, kunt gebruiken als stroompunt voor diverse apparaten. Denk hierbij aan het aansluiten van een koelkast, of zelfs een magnetron. Op deze manier kun je toch comfortabel genieten van je wilde avontuur, met je elektrische auto. Gaaf toch?