Keuzegids voor het kiezen van de juiste verzenddoos

Keuzegids voor het kiezen van de juiste verzenddoos

Verzenddozen: ontzettend populair onder webshops voor het versturen van producten. Voor elk product bestaat wel een geschikte verzenddoos. Amerikaanse vouwdozen, autolock dozen, postdozen, langwerpige dozen, noem het maar op. Zoveel verschillende kartonnen dozen kan echter ook zorgen voor keuzestress. Welke doos is voor jou eigenlijk het meest geschikt? Als jij het ook lastig vind om dit te bepalen, lees dan snel verder. Over een paar minuten weet jij welke verzenddoos voor jou perfect is!

Hoe zwaar is mijn product?

Een belangrijk onderscheid dat wordt gemaakt als het gaat om kartonnen dozen, is de dikte van het karton. Verstuur je producten die minder dan 10 kilo wegen? Een doos van enkelgolfkarton is dan geschikt. Zijn je producten zwaarder dan 10 kilo, dan kun je beter een doos van dubbelgolfkarton kiezen.

Wat voor vorm is mijn product?

Heeft jouw product een langwerpige vorm? Je kunt ervoor kiezen om dit product in een standaard, vierkante doos te versturen. Echter zal je dan veel loze ruimte in de doos overhouden. Zonde van de ruimte en van het geld! Een betere optie is om te kiezen voor een kokerdoos. Hier schuif je jouw product makkelijk in. Doordat er minder loze ruimte over blijft, is je product ook een stuk beter beschermd.

Vind ik het erg om tape te gebruiken om de doos dicht te maken?

Amerikaanse vouwdozen maak je aan de boven én onderkant dicht met tape. Vind je dit niet fijn? Kies dan voor een autolock doos. Deze dozen hebben een stevige bodem die je vast kunt drukken. Ook voor de bovenkant heb je geen tape meer nodig, want de bovenklep is voorzien van een plakstrip. Super handig!

Hoe groot is mijn product?

Kartonnen dozen zijn verkrijgbaar in super veel verschillende formaten. Bij het kiezen van het juiste formaat is het belangrijk om in gedachten te houden dat je zo min mogelijk loze ruimte wilt overhouden. Ideaal is dus een doos waar je product precies in past. Als je alleen maar producten van hetzelfde formaat verstuurd, kun je dozen op maat laten maken. Wil je dit niet en houd je toch een beetje ruimte over in de doos? Gebruik dan opvulmateriaal om te voorkomen dat het product gaat schuiven. Voor meer informatie of hulp kun je bij Rotimshop.nl.