Is kunstgras duurzaam?

Is kunstgras duurzaam?

Veel mensen schakelen over van echt gras naar kunstgras. Heb je jezelf weleens afgevraagd wat de redenen hier eigenlijk voor zijn? Wij hebben dit hieronder voor je op een rijtje gezet!

Kunstgras kopen

Het aanschaffen van kunstgras doe je eenmalig, daarna heb je er jaren plezier van. Dit werkt bij echt gras anders, bij dit gras keren er namelijk bepaalde kosten jaarlijks terug. Denk hierbij aan het kopen van graszaad om slechte plekken opnieuw in te zaaien. Om plekken goed in te zaaien, heb je ook gereedschap nodig zoals een schoffel en een hark. Ook moet je denken aan voeding voor je gras, die je nodig hebt om je gazon in goede conditie te houden. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je om de zoveel jaar een nieuwe grasmaaier moet kopen. Naast het feit dat dit je ieder jaar geld kost, moet je graszaad en voeding (en om de zoveel jaar een grasmaaier) ook ophalen in de winkel. Deze ritten zul je met de auto doen, wat natuurlijk brandstof kost. Door brandstof te verbruiken stoot je ook CO2 uit, wat slecht is voor de aarde. Met kunstgras hoef je na het aanleggen, nergens meer naar toe en stoot je dus ook geen CO2 meer uit. Ideaal toch?

Minder productie

Als bedrijven minder graszaad, voeding en grasmaaiers hoeven te produceren, is dit natuurlijk ook goed voor de aarde. Hierdoor hoeven zij minder energie te verbruiken voor het productieproces en ook hun vrachtwagens hoeven minder te rijden. Ook zul je minder winkels nodig hebben, omdat er simpelweg minder spullen verkocht worden. Dit laatste scheelt ook weer in energieverbruik, op deze manier kun je concreet een steentje bijdragen een betere toekomst van de aarde. Heerlijk toch?

Kunstgras leggen

Een kunstgras tuin, betekent minimaal net zo genieten van je gazon als bij echt gras. Tegenwoordig is kunstgras niet meer te onderscheiden van echt gras, waardoor het waarschijnlijk niemand op zal vallen. Het leggen van kunstgras is ook nog eens prima te doen, online kun je hier goede stappenplannen voor vinden die je alleen (of met een handige vriend of buurman) prima kan doorlopen. Dat wordt straks heerlijk genieten van prachtig, duurzaam kunstgras!