Uitvaartverzekering nemen op oudere leeftijd?

Uitvaartverzekering nemen op oudere leeftijd?

Waar we niet aan kunnen ontkomen is dat we op een zeker moment zullen sterven. Dat is voor de nabestaanden geen prettige periode. Er kan op zo’n moment, als nabestaande, veel op je afkomen. Dat is zeker het geval als er geen uitvaartverzekering is afgesloten. Wanneer er geen uitvaartverzekering is afgesloten, dan moeten de nabestaanden de uitvaart regelen en betalen. Het is mogelijk dat je aan een uitvaartverzekering nooit gedacht hebt of het altijd op de lange baan hebt geschoven. Wanneer je ouder bent en je wilt alsnog een uitvaartverzekering afsluiten om je nabestaanden niet in de problemen te laten komen als je komt te overlijden, dan kun je kijken welke mogelijkheden er zijn.

De premie betalen op latere leeftijd

Een uitvaartverzekeraar zal bij het berekenen van de premie een inschatting maken hoe lang je nog premie kunt betalen. Dat doet men door de gemiddelde leeftijd van de Nederlanders in acht te nemen. Wanneer je je dus op latere leeftijd voor je uitvaart gaat verzekeren dan heb je dus minder jaren om de premie per maand te betalen. Daardoor zal de premie die je dan per maand betaalt aanzienlijk hoger zijn dan wanneer je de uitvaartverzekering op jonge leeftijd afsluit. De premies verschillen enorm en daarom is het belangrijk om verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Je kunt een koopsomuitvaartverzekering afsluiten

Wanneer je een uitvaartverzekering wil afsluiten met een koopsom, dan betaal je de totale premie in een keer. Met zo’n verzekering is de hele uitvaart in een keer geregeld. De verzekerde waarde zal hoger zijn dan je inleg. Bij de meeste verzekeraars kun je zo’n premiebetaling in een keer voldoen tot 75 jaar.

Wanneer je komt te overlijden op latere leeftijd zonder uitvaartverzekering

Kom je op latere leeftijd te overlijden zonder dat je ooit een uitvaartverzekering hebt afgesloten, dan zal er geen geldbedrag worden uitgekeerd. Afhankelijk van de situatie waarin je verkeerd, kunnen er dan verschillende zaken voordoen. Het kan zijn dat je een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten. Het kan ook zijn dat je een behoorlijk geldbedrag op de bank hebt staan. Dan kan in deze situaties dat bedrag dienen als dekking van de uitvaart. Als er geen geldbedrag opzij is gezet voor de uitvaart en er is ook geen overlijdensrisicoverzekering, dan moet de echtgenoot, kinderen of de erfgenamen de uitvaart betalen.

De kosten stijgen met de jaren bij een uitvaart

Om de kosten van een uitvaart te kunnen dekken, is het belangrijk dat je regelmatig bekijkt of de premie die je betaalt toereikend is. Je kunt het verzekerd bedrag voor je uitvaart verhogen. Laat een afgevaardigde van de verzekeringsmaatschappij om de paar jaar berekenen of de dekking voor de uitvaart voldoende is voor de wensen die je hebt aangegeven.