Welke raambekleding werkt isolerend?

Welke raambekleding werkt isolerend?

Ramen zijn een integraal onderdeel van ons interieur, omdat dit architecturale ontwerp natuurlijk licht en frisse lucht binnenlaat, waardoor ons interieur heerlijk en aangenaam is. Maar ze zijn ook verantwoordelijk voor het laten ontsnappen van binnenlucht. Volgens experts is 25% van de verwarmings- en koelingskosten van uw huis te wijten aan luchtlekkage via de zijkant van de ramen en in oudere huizen kan dit oplopen tot 40%. De grootte en positie van je ramen zijn ook van invloed op het verhogen van de temperatuur in je kamer. Dit gebeurt vooral wanneer je ramen niet goed geïsoleerd zijn. De beste manier om dit probleem aan te pakken, is door energiezuinige raambekleding te installeren die de hoeveelheid warmte en licht die je huis binnenstromen kan verminderen en ook tijdens verschillende seizoenen uit je huis kan ontsnappen. Hierbij kun je kiezen voor zonwering buiten screens, maar ook voor de onderstaande opties.

Vouwgordijnen

Deze jaloezieën zijn een andere betoverende keuze die is gemaakt van dik stoffen materiaal, waardoor ze een uitstekende keuze zijn om je huis energiezuinig te maken. Van traditioneel tot modern, deze tinten kunnen een veelzijdige en flexibele look creëren met hun eindeloze ontwerpen en kleuropties. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lichtregelende functies om daglicht en warmte te regelen en helpen om een ​​zacht en comfortabel gevoel in het hele huis te creëren. Dus, om een ​​constante binnentemperatuur te behouden, ga voor deze geweldige gefabriceerde vouwgordijnen. Deze soort jaloezie biedt bovendien nog meer voordelen, naast de uitstekende pluspunten op het gebied van privacy en lichtregeling dus. Denk hierbij aan de betaalbaarheid en de eenvoudige installatie.

Raamluiken

Naast het toevoegen van charme en waarde aan de ramen, kunnen deze raambekledingen je helpen een fortuin te besparen op de energierekening. Deze worden strak op het raamkozijn gemonteerd waardoor er minder kieren zijn in vergelijking met andere raamoplossingen. De lamellen zijn verstelbaar en verminderen de overdracht van warme of koude lucht van binnen naar buiten. Door ze tijdens de wintermaanden dicht te houden, blijft het binnen in je woning warm terwijl je de verwarmingskosten verlaagt. Deze luiken kunnen in de zomer juist het directe daglicht en andere schadelijke stralen blokkeren en tegelijkertijd privacy bieden. Shutters die je kunt kopen op Inhuisplaza zijn altijd een goede keuze voor het creëren van een verbazingwekkende gestructureerde look en optimale energie-efficiëntie.

Verticale jaloezieën

Grote ramen of openslaande deuren hebben de neiging om meer zonlicht door te laten, waardoor het interieur oncomfortabel wordt. Maar verticale jaloezieën kunnen je probleem oplossen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stofmaterialen die de binnentemperatuur efficiënt op het door je gewenste niveau houden. Het aanpassen van de lamellen regelt daglicht en privacy. Pas ze aan met je favoriete kleuren en textuur om designerwaardige esthetiek te krijgen, terwijl je er zo ook voor zorgt dat de jaloezieën met verticale lamellen perfect passen bij de rest van het interieur in je huis. Helaas zullen ze wel het zicht naar buiten blokkeren, maar ze zijn kostenbesparend en verzamelen bovendien minder stof. Verticale jaloezieën bieden dus diverse pluspunten.