Tuin decoreren? Dat doe je zo!

Tuin decoreren? Dat doe je zo!

Vind je het lastig om je tuin zo te decoreren, dat het de sfeer uitstraalt die jij voor ogen hebt? Ben je bang dat je veel geld kwijt zult zijn om jouw gewenste decoratie aan te brengen? Weet je eigenlijk helemaal niet waar je beginnen moet, als het gaat om het decoreren van je tuin? Wij hebben hieronder een aantal goede tips voor je, waarmee je jouw tuin omtovert in een sfeerparadijs!

Tuinstijlen

Voordat je start met decoreren van je tuin is het belangrijk om te kiezen voor een bepaalde tuinstijl. Vaak sluit deze tuinstijl aan op de stijl waarvoor je in huis ook gekozen hebt. Hou je van een minimalistische stijl, waarbij alles strak is en je juist zo min mogelijk items wilt hebben? Zorg er dan voor dat de decoratie in je tuin hier ook op aansluit. In dit geval kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een klein aantal items met veel uitstraling, denk hierbij aan een kunstwerk middenin de tuin. Hou je juist van een romantische stijl, met veel warmte en sfeer? Kies dan juist voor veel items, denk hierbij aan accessoires zoals vlinders aan de schutting en sfeerverlichting. Hou je van landelijk? Kies dan voor decoratie met natuurlijke materialen, bijvoorbeeld hout en marmer.

Sfeervol

Kies voor decoratie dat meteen ook sfeer brengt in je tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vuurkorf. Een vuurkorf zorgt voor sfeer in je tuin, maar zorgt ook letterlijk voor warmte. Ook als je bijvoorbeeld een lounge set aanschaft is deze set niet alleen bedoeld om op te zetten, maar het zorgt ook meteen voor gezelligheid in je tuin. Met tuinverlichting kun je ook veel sfeer creƫren, kies hierbij voor verlichting die je ook kunt dimmen. Hiermee kun je die sfeer neerzetten, die jij voor ogen hebt. Ideaal toch?

Functioneel

Decoratie kan zeker ook functioneel zijn. Wil je veel planten in je tuin hebben, maar wel in potten waar je weinig werk aan hebt? Kies dan voor plastic potten van Elho. Dit merk biedt namelijk een prachtig assortiment plastic potten (en meer) aan die ideaal zijn om in een sfeervolle tuin te plaatsen. Plastic potten bieden veel voordelen; ze zijn goedkoop, licht van gewicht en bovendien erg duurzaam. Ze zijn ook nog eens vorstbestendig en bovendien onbreekbaar. Dit maakt plastic potten een prima investering, waar je heel lang plezier van zult hebben in jouw nieuwe, sfeervolle tuin!