Het verschil in klimaat tussen Abu Dhabi en Puglia

Het verschil in klimaat tussen Abu Dhabi en Puglia

Wanneer je een vakantie boekt, is het fijn om te weten welke tempraturen er zijn. De tempraturen hebben weer alles te maken met het klimaat. Welke tempraturen vind jij prettig? Vandaag vergelijken wij Abu Dhabi en Puglia. Twee zeer populaire vakantiebestemmingen in 2021.

Abu Dhabi

In het Midden-Oosten kun je de Verenigde Arabische Emiraten vinden. Dit land bestaat uit zeven emiraten en Abu Dhabi is daar een van. Abu Dhabi is tevens ook de hoofdstad van de Verenigde Emiraten. De afgelopen jaren heeft deze stad een enorme groei weten te maken. Naar schatting zouden er ongeveer 1 miljoen mensen wonen in Abu Dhabi. Het meest opvallende is dan wel dat 80 procent van deze mensen niet eens van oorsprong uit Abu Dhabi komt. De meeste mensen zijn vanwege het toerisme gekomen of zijn zakenmensen. Ook trekt de stad jaarlijks enorm veel toeristen, dit is trouwens ook zo in Dubai. De stad Abu Dhabi is bekend door de prachtige gebouwen die hier staan. Het ene gebouw is nog hoger als het andere. Ook zien sommige gebouwen er prachtig uit. Dit komt mede doordat Abu Dhabi en Dubai elkaar willen overtreffen om zo in de recordboeken te komen. Abu Dhabi heeft een woestijnklimaat wat betekend dat je er het hele jaar kan gaan genieten van warm weer. Vooral de periode van april tot september staan bekend als zeer warm. Kijk voor meer informatie op Adbudhabi.nl

Weer in Puglia.

In Puglia kun je een mediteraan klimaat verwachten. Dit betekend dat het hier het hele jaar lekker is. In de winter is het hier gemiddeld zo een 12 graden en in de zomer lopen de temperaturen op tot 30 graden. Wel is het zo dat de laatste jaren de temperaturen flink hoger zijn geweest. Nog een voordeel, er valt hier bijna tot geen regen. Wanneer we gaan kijken naar de beste reis periode voor Puglia, dan raden we aan om te gaan tussen april en oktober. Zo geniet je van aangename temperaturen zonder al te veel regen. Wanneer je hier meer over wilt lezen ga dan eens naar Puglia.nl daar staat namelijk nog meer informatie over de temperaturen en het klimaat in Puglia.