Drie reden om je administratie uit te besteden

Drie reden om je administratie uit te besteden

Een aantal onderdelen van het ondernemerschap kunnen soms best tegenvallen, bijvoorbeeld het onderdeel administratie. Als je een dag hard hebt gewerkt, kan het best pittig zijn als je ’s avonds nog de administratie moet doen. Toch is het een belangrijk onderdeel van je bedrijf, wat serieuze aandacht verdient. Als je bijvoorbeeld de aangifte voor de Belastingdienst niet tijdig doet, kan dit hoge boetes opleveren. Het uitbesteden van je administratie is dan ook aan te raden. Wij hebben drie redenen voor je op een rijtje gezet, waarom uitbesteden een verstandige keuze is.

Administratie uitbesteden schept rust

Administratie uitbesteden betekent rust creëren. Je hoeft nooit meer wakker te liggen of je de aangifte voor de Belastingdienst wel goed hebt gedaan. Een administratiekantoor kan samen met jou een begroting maken die je het hele jaar kunt volgen. Aan de hand hiervan kom je nooit voor verrassingen te staan in de vorm van bijvoorbeeld een grote naheffing van de Belastingdienst. Een administratiekantoor is ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebeid, waardoor je dit niet zelf hoeft bij te houden.

Advies bij de bedrijfsvoering

Een administratiekantoor heeft inzicht in jouw resultaten. Op jouw verzoek kan een administratiekantoor ook advies geven over je bedrijfsvoering. Je kunt hierbij samen met een adviseur kijken naar bijvoorbeeld de omzetontwikkeling, kosten en marges. Administratiekantoren kunnen gericht advies geven over bijvoorbeeld welke prijs per uur je zou moeten rekenen om de kosten te kunnen dekken. Ook aan de kostenkant valt er vaak veel winst te boeken, een goed advies betaalt zichzelf hiermee terug.

Administratie uitbesteden levert omzet op

Als je jouw administratie uitbesteedt, zal je merken dat je weer vrij kunt ondernemen. Precies zoals in de periode toen je net was gestart. Je hebt geen onrust meer bijvoorbeeld over de Belastingdienst en je hoeft geen werk meer te doen wat je eigenlijk niet leuk vindt. Dit komt je bedrijf ten goede. Je kunt weer echt ondernemen, hierdoor ben je fris en zul je meer orders en klanten binnenhalen. Jij focust je op datgene dat belangrijk voor jouw bedrijf is. Dit levert meer omzet op, wat het bedrijfsresultaat ten goede zal komen.