Auto importeren uit het buitenland? Dit komt erbij kijken!

Auto importeren uit het buitenland? Dit komt erbij kijken!

Het importeren van een auto uit het buitenland is interessant voor mensen die op zoek zijn naar een specifieke auto tegen een lage prijs. Als je een auto uit het buitenland wilt importeren, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In onderstaand blog zullen we het hebben over de kosten die je moet betalen voor het importeren van een auto, wat BPM is en waar je nog meer op moet letten als je van plan bent om een auto te gaan importeren.  

Kosten bij het importeren van een auto

Als je een auto importeert uit het buitenland, zijn er verschillende kosten die je moet betalen. Ten eerste moet je natuurlijk de transportkosten betalen, om de auto naar Nederland te halen. Daarnaast moet je ook de kosten voor douanerechten betalen, de kosten voor het invoeren van de auto en de kosten voor het aanvragen van het kenteken. De douanerechten zijn meestal een percentage van de aankoopprijs van de auto. De transportkosten hangen af van waar de auto vandaan komt en waar hij naartoe moet worden vervoerd. De kosten voor het invoeren van de auto hangen samen met het laten inspecteren en registreren van de auto. 

Wat is BPM? 

Naast bovenstaande kosten, zul je ook BPM moeten betalen voor je auto. Deze afkorting staat voor Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen. Dit is een belasting die je moet betalen als je een auto importeert uit het buitenland. De BPM is afhankelijk van het land van herkomst, het merk en het type van de auto. Het is belangrijk om rekening te houden met de BPM als je een auto uit het buitenland wilt importeren. Benieuwd wat je moet betalen voor jouw droomauto uit het buitenland? BPM auto berekenen doe je natuurlijk gewoon online. Dan weet je in een paar minuten waar je aan toe bent!

Conclusie

Het importeren van een auto uit het buitenland kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een specifiek type auto tegen een lage prijs. Er zijn een aantal kosten verbonden aan het importeren van een auto, zoals douanerechten, transportkosten, invoerkosten en BPM. Als je een auto uit het buitenland wilt importeren, is het belangrijk om al deze kosten in overweging te nemen voordat je een aankoop doet. Ziet het plaatje er nog steeds goed uit als je alles hebt overwogen? Dan wordt het tijd om een bod te gaan doen op jouw droomauto!