Spotlight

Spotlight: Ananasplant

03/12/2018

Spotlight: Ananasplant | Peek Inside

De ananasplant is al aardig bekend in de interieurwereld en laten we eerlijk wezen het geeft je toch gelijk een vakantiegevoel (of hallo Expeditie Robinson haha). Superleuk en simpele manier om het tropische gevoel in huis te halen. Leuk cadeautip nog snel voor Sinterklaas! ;-)

Ananasplant

De ananasplant (ook wel bekend Bromelia) komt uit het Andesgebergte en de oerwouden van Uruguay. Bijna elke deel van de plant werd door de inca’s, azteken en maya’s gebruikt voor voedsel, beschermingen, ceremonies. Het zou ook staan voor bescherming als woonplant.

Het zou ook een effectieve plant moeten zijn zou het helpen tegen snurken, maar helaas heb ik het mensen laten testen en die snurken net zo hard door haha…. De plant geeft gedurende de nacht zuurstof af in plaats van overdag waardoor het de ‘anti snurk-plant’ wordt genoemd. Maar we kennen allemaal wel een snurker, dus hoe dan ook een leuke cadeautip! ;-)  Daarnaast is het goed om te weten dat de plant slechts één keer bloeit, maar kan wel drie tot zes maanden duren.

Spotlight: Ananasplant | Peek Inside Spotlight: Ananasplant | Peek Inside Spotlight: Ananasplant | Peek Inside

Tips en verzorging

De ananasplant hoef je niet te verpotten omdat deze helaas maar 1x bloeit en wordt daarom ook echt als éénjaars-plant gebruikt. De ananasplant is gevoelig voor spint. Besproei daarom regelmatig de plant met lauw water. Worden de bladeren geel of bruin, dan staat de plant teveel in direct zonlicht, plaats de plant verder weg en uit de zon. Je kan de bladeren afknippen die al helemaal verkleurd zijn. Omdat de plant dus niet lang bloeit, kan je deze wel kweken. Je hebt hier wel groene vingers voor nodig én flink wat geduld (aantal jaar).

Tip: bij Het Beste van de Kweker heb je een leuke deal namelijk 2 ananasplanten voor maar € 25,90. Deze leuke pot in het lichtgrijs heeft de uitstraling van steen maar is een mix van kunststof en steen. Een stevige pot maar lichtgewicht.

Samengevat

Licht: een lichte plek, maar niet in direct zonlicht
Water: 1x per week, enkel het hart en de aarde
Voeding: 1x per maand (in de zomer)
Stekken: ja
Giftig: nee


Deze blog is in samenwerking met Het Beste van de Kweker. Ik werk graag met bedrijven en merken waar ik enthousiast over ben. De content die ik hiervoor maak zijn altijd 100% eigen tekst en mening. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

 

0 reacties

Laat een reactie achter