Spotlight

Spotlight: Alocasia Stingray

10/12/2018

Spotlight: Alocasia Stingray | Peek Inside

De Alocasia Stingray heeft zijn naam te danken aan de mooie bladeren met een puntige ‘staart’ die lijkt op een pijlstaartrog.

Alocasia Stingray

Net als de Alocasia Olifantsoor is dit een populaire plant. De Alocasia komt uit Azië en de meest bekende naam is toch wel de Olifantsoor en Stingray. In de tropen kunnen de bladeren wel anderhalf meter worden waardoor ze voor bschutting zorgen.

Spotlight: Alocasia Stingray | Peek Inside Spotlight: Alocasia Stingray | Peek Inside Spotlight: Alocasia Stingray | Peek Inside

Tips en verzorging

De Alocasia is niet heel makkelijk in de verzorging doordat het best veel aandacht vraagt. Controleer vaak of de grond niet te droog is De plant houdt van licht en vochtigheid, de kluit mag namelijk niet te droog worden. Ik heb ‘m momenteel in een terracotta pot staan maar dat is voor deze plant eigenlijk niet goed. Ik merk dat het snel droog wordt en deze plant mag eigenlijk wel drie keer per week water. Als ze water te kort hebben gaan de bladeren hangen en kunnen ze ook geel worden. Ook goed om te weten is dat de plant naar het licht groeit waardoor je deze regelmatig moet draaien, maar draai dan wel voorzichtig telkens een kwart en niet in 1x om.

Samengevat

Licht: een lichte plek, maar niet in direct zonlicht
Water: 3x per week, licht vochtig houden
Voeding: lente/zomer 2x per maand
Stekken: ja
Giftig: ja


Deze blog is in samenwerking met Het Beste van de Kweker. Ik werk graag met bedrijven en merken waar ik enthousiast over ben. De content die ik hiervoor maak zijn altijd 100% eigen tekst en mening. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

 

0 reacties

Laat een reactie achter