Mindstyle

Wat te doen tegen een herfstdip

19/11/2018

Wat te doen tegen een herfstdip | Peek Inside

Hoe mooi het er ook uitziet wanneer het zonnetje schijnt. Over het algemeen is het een stuk donkerder én kouder! Vooral dat het donkerder wordt en de zon minder vaak schijnt kan ervoor zorgen dat je je minder goed voelt maar gelukkig is daar wel iets aan te doen.

Ga naar buiten

Oké, dit is misschien niet de tip waar je op zit te wachten, maar een rondje lopen is altijd goed wanneer je een dipje voelt. Pak je goed in, en ga in de ochtend lekker eerst een rondje lopen. Het daglicht is natuurlijk iets wat we ontzettend missen, mocht dit nu missen en een echt donkere dag zijn (of regenachtig) dan zijn er ook speciale lampen die wellicht een uitkomst bieden.

Zorg dat je vitamine D binnenkrijgt

Helaas laat de zon zich in de herfst/winter minder vaak zien en maak je dus ook minder vitamine D aan. Er zijn natuurlijk genoeg middelen, maar volgens het Voedingscentrum zit het gelukkig ook in je voeding, denk aan: vette vis zoals makreel, zalm, in mindere mate kan je het ook halen uit vlees en eieren. Maar ook uit bepaalde paddenstoelen.

Tips voor lekkere recepten:

Recept: Toast met rode bietenhummus & makreel | Peek Inside

Of… laat het los!

Je mag gerust een dip hebben, dat heeft iedereen natuurlijk wel eens. Dus laat het los, geef je gewonnen en ga het niet forceren. Maar ook heel belangrijk; blijf er niet in hangen! Althans, geef er een positieve draai aan. Ga doen wat jij leuk vind, kan je genieten van alles op stil en verder in je favoriete boek? Heb je een favoriet gerecht waar je jezelf blij mee kan maken? Maak het! Meer fan van series en films? Pak dan je lievelingsplaid, trek comfy kleding aan, pak iets lekkers en ga er eens goed voor zitten! Heb je mijn tips gemist voor Netflix? Misschien zit er iets voor je tussen! ;-) Extra tip: zoek op Kerstfilms, heerlijk!

1 reactie

Laat een reactie achter

  • Beantwoorden
    Rachel
    21/11/2018

    Ik hou niet van de kou haha maar ik kan wel genieten van het donkere weer, kaarsjes aan, boekje lezen, lekker blog artikelen schrijven! Ik heb gelukkig nooit zo last van dipjes!