Boekreviews Recepten Zoet

Review: Oh baby! (+ recept)

16/11/2018

Review: Oh baby! (+ recept) | Peek Inside

Onlangs lanceerde Denise Kortlever haar derde boek: Oh Baby! en ik werd weer heel vrolijk van haar nieuwe boek. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het alles met eten te maken rondom de zwangerschap. Nu ben ik niet zwanger, maar zijn de recepten gelukkig ook lekker (ze zijn alleen zwangerproof).

Tip: lees ook de reviews over haar andere boeken: All-day breakfast en All-day bowls.

Oh Baby!

Tijdens haar zwangerschap van haar eerste kindje, James werkte ze aan dit boek. Ze vond het vervelend om alleen maar te lezen wat je niet mag hebben tijdens de zwangerschap. Omdat het al lastig is om te bedenken wat je bijvoorbeeld kan eten als je je niet fit voelt en wat je kan doen met de cravings. Denise wilde daarom een boek maken die je inspireert met lekkere recepten die je met een gerust hart voor jezelf en kleintje kan eten. Dit ging overigens niet zonder slag of stoot, want ook al was ze hoogzwanger, ze testte heel veel versies om de juiste te selecteren.

Het boek

Voor het boek ging ze zelf aan de slag met de recepten en het fotograferen van deze recepten. Maar ze is bijvoorbeeld ook bijgestaan door een verloskundige, gynaecologen, diëtisten en zelfs het Voedingscentrum. Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken: Feel Better, All day cravings, Good for you both, Preggo Proof, #Momlife. Elk hoofdstuk begint met een uitleg en persoonlijke noot, en je vindt nog een gedeelte over het invriezen en opwarmen wat ook erg handig is.

Recept: Eénpersoons triple chocolate chip cookie | Peek Inside

Recept: Eénpersoons triple chocolate chip cookie

Het was – zoals altijd – weer moeilijk om een keuze te maken voor de blog. ;-) Ging ik voor de zwangerproof filet américain, de Gentle Morning Porridge (gek op ontbijtjes!), de mokka-mascarponetruffels, currybowls. Je begrijpt, de keuze was moeilijk. Ik besloot voor de éénpersoons triple chocolate chip cookie, niet heel verrassend denk ik haha.

Eénpersoons triple chocolate chip cookie

Aantal: 1 persoon

Nodig: rond ovenschaaltje of ovenvast pannetje ca. Ø 7cm

Eénpersoons triple chocolate chip cookie

Ingrediënten

 • 1 el amandelpasta
 • 1-2 tl maple syrup (ahornsiroop)
 • 1 tl bloem of 1 el amandelmeel
 • mespuntje bakpoeder
 • 10-15 gr chocolade, in kleine blokjes (liefst puur, melk én wit)
 • snuf grof zeezout

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng de amandelpasta, maple syrup, bloem of amandelmeel en bakpoeder in een kommetje tot een deeg. Schep in het ovenschaaltje, druk netjes aan en duw er de blokjes chocolade in.
 3. Bak 7-10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant nét gaar is en de chocolade gesmolten.
 4. Laat even afkoelen tot hij lauwwarm is, het koekje zal ook iets steviger worden.
 5. Bestrooi met zeezout en val aan.

Note

Variatie: vervang het amandelmeel/bloem door 1 tl cacaopoeder voor een extra intense chocoladeversie.

Tip: de amandelpasta kun je eventueel vervangen door pindakaas.

Recept: Eénpersoons triple chocolate chip cookie | Peek Inside

Mijn mening

Tsja, ik denk dat mijn mening wel duidelijk is haha. Je pakt het boek er snel even bij en genoeg inspiratie voor het ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Een superleuk en perfect cadeautje om te geven aan een zwangere. Ik weet zeker dat diegene er heel blij mee zal zijn!

Bestel Oh baby! bij Bol.com

Titel: Oh baby!
Auteur: Denise Kortlever
Uitgeverij: Het Spectrum
ISBN: 9789000360246
Kopen: € 14,99 via Bol.com

0 reacties

Laat een reactie achter