Boekreviews Recepten

Review: Easy Vegan 2 (+ recept)

30/11/2018

Review: Easy Vegan 2 (+ recept) | Peek Inside

Vorig jaar verscheen het eerste boek ‘Easy Vegan’ van Living The Green Life waar ik ook een boekreview overschreef. Hier was ik erg enthousiast over (hallo! Die heerlijke bountytaart ben ik zeker niet vergeten) en niet alleen ik want het boek won de Vegan Awards Beste Kookboek 2018! Ik was dan ook extra benieuwd naar het tweede boek die ook net weer zo’n toffe cover had. ;-) Zomers en vrolijk.

Easy Vegan 2

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het tweede kookboek ook uit plantaardige recepten. Het doel van Sanne (van Living The Green Life) is om iedereen minimaal één keer per week plantaardig te laten eten in 2020. Ondanks dat ze zelf 100% vegan is promoot ze niet een volledig plantaardige lifestyle met dit boek. Ze wil mensen bereiken in plaats van afschrikken. Ik denk ook dat je sneller mensen bereikt op deze manier en ze kennis laat maken met plantaardig eten. Uiteindelijk zullen ze zien dat het helemaal niet zo gek is. Hoop ik tenminste. ;-)

Ik ben niet 100% vegan maar sinds ik op mijzelf woon eet ik wel bewuster. Ik heb slechts 1 persoon om rekening mee te houden en dat ben ik zelf. ;-) Ik eet hooguit 1 of 2 keer per week vlees en dat is vaak ook nog wanneer ik buiten de deur eet. Ik eet veel groenten, rijst en peulvruchten. Ik vind het stiekem ook gewoon veel makkelijker. In plaats van melk drink ik al heel lang havermelk, amandelmelk of sojamelk. Boter heb ik ook al een lange tijd vervangen met sojaboter. Heel eerlijk was dat niet alleen bewust maar ook omdat ik het veel lekkerder vind. ;-)

Het boek

Avondeten vond ik soms wat lastig, als je goed nagaat zit er overal wel iets van dierlijke producten in. Maar in Easy Vegan 2 staan een aantal lekkere recepten in. Om een paar voorbeelden te noemen: spinazie-pestopasta, groentelasagne, BLT, burgers en meer. Leuk en anders dan in het eerste boek komen alle recepten van over de hele wereld.

De hoofdstukken zijn dan ook onder verdeeld in: Europa, Midden-Oosten, Azië, Oceanië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika. Ze deelt ook tips voor een voorraad in je keukenkastje, basisrecepten voor bijvoorbeeld een kaassaus, ketchup etc. Wat ik vooral heel handig vind zijn de vervangers. Zo vind je verschillende tips voor het vervangen van de ei, boter, melk en yoghurt. Ideaal!

Recept: Kurkumacake | Peek Inside

Recept: Kokos-kurkumacake

Ik ben gek op cakes. Dat is geen geheim denk ik haha. Ik vind het fijn om iets lekkers te maken wat ik ook met anderen kan delen, lekker voor als er visite komt voor bij de koffie. Deze cake is iets steviger maar ligt niet zwaar op de maag. Het is iets aparts door de verschillende specerijen maar perfect voor de koude dagen. Nomnom!

Kokos-kurkumacake

Aantal: 1 cake

Nodig: cakevorm 20 cm

Kokos-kurkumacake

Ingrediënten

 • 200 gr bloem*
 • 2 el gebroken lijnzaad
 • 5 el gehakte pistachenoten*
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl kurkumapoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 tl nootmuskaat
 • snuf zout
 • snuf kaneel
 • 250 ml plantaardige melk
 • 120 ml ahornsiroop
 • sap van 1 citroen
 • Topping
 • ahornsiroop

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
 2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en de natte ingrediënten in een andere grote kom. Roer de inhoud van beide goed door.
 3. Schep de droge bij de natte ingrediënten en meng goed.
 4. Schenk het beslag in de cakevorm en zet die in de oven. Bak de cake 40 minuten en controleer of hij gaar is door een houten prikker in het midden te steken. Komt die er schoon weer uit, dan is de cake gaar. Zo niet, zet de cake dan nog 5 minuten in de oven en controleer nog eens.
 5. Laat de cake afkoelen, besprenkel hem met wat ahornsiroop en snijd hem in dikke plakken.

Note

* Ik gebruikte tarwebloem. En in plaats van pistachenoten te gebruiken heb ik deze vervangen met pompoenpitten.

Recept: Kurkumacake | Peek Inside

Mijn mening

Het is een mooi boek met lekkere recepten. Het zijn niet heel verrassende recepten, maar toch ook weer wel omdat ze op een plantaardige manier zijn gemaakt. Ik denk dat hier genoeg recepten in staan om eens een etentje te plannen om zo anderen bekend te laten worden met plantaardige eten. Niks zeggen en gewoon eten. Ik ben benieuwd of ze dan nog zo sceptisch zijn. ;-)

Bestel Easy Vegan 2 bij Bol.com

Titel: Easy Vegan 2
Auteur: Living The Green Life
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021570112
Kopen: € 20,00 via Bol.com


Deze blog is in samenwerking met Kosmos Uitgevers. Ik schrijf graag over (kook)boeken waar ik enthousiast over ben. De content die ik hiervoor maak zijn altijd 100% eigen tekst en mening. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

 

0 reacties

Laat een reactie achter