Recepten Zoet

Recept: Pompoencake

23/11/2018

Recept: Pompoencake | Peek Inside

Een hele poos terug kwam ik een soortgelijk recept tegen, maar toen was het niet bepaald het seizoen voor deze pompoencake… Maar inmiddels voelt het goed en koud genoeg om dit recept te maken én te delen haha.

Het lijkt wat ingewikkeld en veel maar het valt echt reuze mee. Het is een kwestie van mengen, verdelen en wachten. ;-) Vooral het wachten is natuurlijk erg lastig… Maar het is zo lekker, echt de moeite waard. Hier kan je zeker mee aan komen bij je visite.

PS: ja, ik weet dat ik moet werken aan mijn ‘topping-skills’ haha, stiekem om te janken maar hè het is lekker en dat is vooral wat telt toch. ;-)

Pompoencake

Nodig: tulband

Pompoencake

Ingrediënten

  • 450 gr pompoenblokjes*
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 60 ml water
  • 2 tl vanille-extract
  • 300 gr bloem
  • 200 gr bruine suiker
  • 1 tl koek- & speculaaskruiden
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Topping
  • 200 gr roomkaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 5 el ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de tulband in met wat zonnebloemolie.
  2. Pompoencake
  3. Doe de pompoenblokjes in de blender met zonnebloemolie, water en vanille-extract en mix dit goed door elkaar tot een glad mengsel.
  4. Zeef dan boven een grote kom de bloem en voeg hier de bruine suiker aan toe, piment, bakingsoda en bakpoeder en een snufje zout. Meng dit goed door elkaar.
  5. Voeg dan geleidelijk de natte ingrediënten bij de droge en meng dit goed maar kort door elkaar met een spatel.
  6. Schep dan de helft van het beslag in de tulband. Daarna verdeel je de roomkaas over het midden van het beslag. Verdeel dan de rest van het beslag erover en bedek alles goed.
  7. Zet de cake in de oven voor 45 tot 50 minuten. Controleer met de satéprikker, komt deze er schoon uit dan is de cake klaar. Zo niet, laat het nog even 5 minuten in de oven staan. Haal dan de cake uit de oven en laat het 15 minuten in de tulband afkoelen voordat je de cake eruit haalt.
  8. Topping
  9. Mix de roomkaas met de vanille-extract en ahornsiroop tot een glad mengsel en zet aan de kant. Verspreid dit voorzichtig over cake en zet even in de koelkast zodat het iets kan opstijven.

Note

* Ik gebruikte pompoenstukjes uit de diepvries die ik eerst heb laten ontdooien.

Recept: Pompoencake | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter