Spotlight

Spotlight: Waaierpalm (Livistona)

05/09/2018

Spotlight: Waaierplant (Livistona)

Ik kreeg onlangs deze prachtige exotisch uitziende plant via Het Beste van de Kweker en zoals de naam al doet vermoeden lijkt het op een waaier. De plant is te verkrijgen in verschillende maten, op de foto een klein blijvende variant.

Waaierpalm

De waaierpalm groeit in de regenwouden in bijvoorbeeld Australië en Azië. De bladeren weerkaatsen zonlicht en wordt daardoor ook wel in sommige delen van de wereld gebruikt als parasol (uiteraard de grote variant haha).

Ook de waaierpalm zuivert de lucht en zou zelfs kunnen helpen bij het bestrijden bij hoofdpijn en vermoeidheid. Je begrijpt dat deze een plekje heeft gekregen in mijn werkkamer. ;-)

Spotlight: Waaierplant (Livistona)

Tips en verzorging

Een waaierpalm is makkelijk in verzorging maar geef hem eens extra liefde door een neveldouche en voorkom dat je tegen de bladeren aan loopt zo blijven ze het langst mooi. Verpotten is wat lastig omdat je vaak de wortels wel beschadigd, als het toch tijd is om te verpotten kan je dat het beste doen in het voorjaar. Deze kan ook prima in een terracottapot staan.

Samengevat

Licht: een warme plek, niet in direct zonlicht
Water: 1x per week, licht vochtig houden en geen voetbad – tip: geef ook wekelijks een neveldouche
Voeding: 1x per maand
Stekken: voor zover ik weet niet
Giftig: meeste palmen zijn niet giftig


Deze blog is in samenwerking met Het Beste van de Kweker. Ik werk graag met bedrijven en merken waar ik enthousiast over ben. De content die ik hiervoor maak zijn altijd 100% eigen tekst en mening. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

 

0 reacties

Laat een reactie achter