Stekken Styling + reviews

Aan de slag met de Grow Greenhouse kas

13/08/2018

Het is zo leuk om je eigen stekjes te maken en ze groter te zien worden. In de winkel een plant kopen is natuurlijk ook, daar kan ik ook ontzettend van genieten hoor haha, maar helemaal zelf te laten groeien blijft toch bijzonder.

Je ziet ze opgroeien van een klein plantje en zijn eigen gang gaan, groeit eigenlijk zoals jij het laat groeien. Sommige stekjes vragen net wat meer aandacht, dan is deze mini-kas ook een goede optie. In de mini-kas zie je jouw stekje elke dag een beetje groeien.

Grow Greenhouse Kas

De Grow Greenhouse Kas is gemaakt van mondgeblazen glas en is een product van het Zweedse designlabel Design House Stockholm. Het design komt van Caroline Wetterling, een Zweedse product- en interieurdesigner. Haar designs roepen op tot het creëren van awareness in het dagelijks leven.

De kas is er in 3 verschillende maten. Small met een diameter van 8 cm en 14 cm hoog. Large heeft een diameter van 12 cm en is 24 cm hoog. En de XL heeft een diameter van 20 cm en is 32 cm hoog. De XL is op de foto’s in deze blog te zien.

Aan de slag

Elk stekje (of een zaadje natuurlijk) zou je hier in kunnen planten. Omdat ik in dit geval een beetje wilde experimenteren wilde ik met een citroenpitje aan de slag maar dit kan nog wel even duren voordat het zichtbaar is. ;-) Daarom koos ik nu voor Pilea stekje, wel iets kleiner dan dat ik normaal zou doen, zodra deze groot genoeg is gaat die naar een andere pot. Dan wil ik het met het citroenpitje proberen en de vorderingen laat ik zeker zien op de blog.

Het is eigenlijk heel simpel, eerst doe je op de bodem wat potgrond, je kan hiervoor ook stekgrond gebruiken, maar als je het gewoon eens wilt proberen kan potgrond ook prima. Daarna zette ik voorzichtig het stekje erin, beetje grond rondom verdelen. Met de bovenste helft van de mini-kas, die je tevens ook als gieter kan gebruiken dankzij het schenktuitje, maakte ik de grond nog een beetje vochtig. Vervolgens zet je de bovenkant erop en zet je het op een lichte plek weg, maar niet in de volle zon.

En nu maar afwachten. Ik hou jullie op de hoogte! ;-)

Wil je zelf aan de slag? De mini-kas kan je deze bestellen bij MisterDesign. Naast deze prachtige mini-kas die ook echt voor het oog mooi staat, vind je nog meer mooie design plantenbakken maar ook design vazen want een plant hoeft niet per se in in een pot of bak. ;-) Zo krijgen al je mooie bloemen en planten het ereplekje die ze verdienen.


Deze blog is in samenwerking met MisterDesign. Ik werk graag met bedrijven en merken waar ik enthousiast over ben. De content die ik hiervoor maak zijn altijd 100% eigen tekst en mening. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

0 reacties

Laat een reactie achter