Tips en verzorging

3x huisdiervriendelijke planten

27/08/2018

3x huisdiervriendelijke planten | Peek Inside

Planten zijn een geweldige decoratie, maar een aantal bekende planten zijn zeker niet geweldig voor je huisdieren. Zoals jullie weten heb ik een kat, maar gelukkig heeft hij totaal geen aandacht voor planten. ;-) Maar mocht jouw kat er nu wel heel enthousiast mee aan de haal gaan, dan is het fijn om te weten welke planten je dan absoluut niet moet hebben of in het bereik van. Vandaag deel ik 3 populaire planten die huisdiervriendelijk zijn.

Kattengras

Natuurlijk heel bekend en misschien wat minder bekend als woonplant. Zet deze in een leuke terracottapot en het staat ook nog eens tof in je interieur. Tip: deze heeft wel redelijk wat water nodig anders gaat het gras hangen (zoals je goed kan zien op de foto haha). De grap is overigens dat mijn kat er welgeteld 1x bij heeft gezeten en toen had ik natuurlijk geen camera of telefoon in de buurt… ;’)

Bananenplant Musa

En ook deze beauty is niet giftig. Het kan wel eens voorbijkomen dat ze aan de bladeren gaan knagen maar ze het zal alleen maar een vieze smaak in de mond geven.

Krulvaren

De krulvaren die je op de foto ziet is inmiddels een heuse bos. Hoewel deze hoog hangt, zou het ook prima ergens kunnen staan want ook voor de huisdieren is deze geen gevaar. En omdat ze de lucht zuiveren + zorgen voor een hogere luchtvochtigheid is hij juist heel goed voor de gezondheid van mens en dier.

0 reacties

Laat een reactie achter