Bijgerecht Lunch Recepten

Recept: Gele paprikasoep met gele biet

04/04/2018

Recept: Gele paprikasoep met gele biet | Peek Inside

Deze zwarte kommetjes lagen al een tijdje in de kast te pronken. Normaal ben ik juist van het lichte servies, maar voor kleurrijke soepen zoals deze gele paprikasoep maak ik graag een uitzondering. Het steekt zo mooi van elkaar af, ja ik koop vaak servies op ideeën voor de foto. ;-)

Maar ik had ook weer zin om een lekker soepje te maken. Lekker simpel, niet te ingewikkeld en teveel ingrediënten. Het zoete van de gele bieten en gele paprika’s vind ik een heerlijke combinatie. Een beetje romig door de crème fraîche en als je van pit houdt een paar druppels tabasco chipotle. Ben je niet zo van de pittig of wil je het liever zoet houden, dan kan je de tabasco ook gerust weglaten.

Gele paprikasoep met gele biet

Aantal: 2 personen

Gele paprikasoep met gele biet

Ingrediënten

 • 1 grote gele paprika
 • 2 gele bieten
 • 1 sjalotje
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl kurkuma
 • 2 el olijfolie
 • 500 ml kokend water
 • ½ groentebouillontablet
 • zout en peper
 • Garnering
 • 2 tl tabasco chipotle
 • 2 el crème fraîche
 • bieslook

Bereidingswijze

 1. Schil de bieten en snijd ze en de paprika in blokjes. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Verhit in een grote pan de olijfolie en bak hierin de paprika, bieten, sjalotje, knoflook en de kurkuma voor ongeveer 2 minuten.
 2. Laat ondertussen het water koken en roer hier vervolgens de bouillontablet door. Schenk de bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
 3. Pureer dan de soep met een staafmixer (of blender) tot de gewenste dikte. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen, voeg de crème fraîche, tabasco chipotle en de bieslook toe.

Recept: Gele paprikasoep met gele biet | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter