Hoofdgerecht Recepten

Recept: Speltsalade met pompoen & avocado

21/03/2018

Recept: Speltsalade met pompoen & avocado | Peek Inside

De Week Zonder Vlees heb ik prima volgehouden. Ik at al niet zo vaak vlees meer, hooguit 1 of 2 keer per week dus had er weinig moeite mee om het een week vol te houden. ;-)

De week had ik wel voorbereid met een planning met wat ik wilde gaan eten, dit doe ik eigenlijk elke week. Zo hoef ik in principe maar 1x in de week naar de winkel, neem ik niet zo snel onnodige dingen mee en eet ik gezonder. ;-) Een beetje en stok achter de deur eigenlijk. Ik kijk ook vaak wat er in de aanbieding is om eventueel de keuze wat makkelijker te maken wat ik wil gaan eten en je bespaard ook gelijk weer.

Ik zag op Pinterest een salade met pompoen, avocado en tomaten en dat leek me toch wel een lekkere combinatie. Spelt vind ik een superlekker alternatief voor rijst of pasta en bevat veel vezels. Het heeft een bite wat ik zelf erg lekker vind en leek mij weer een goede combinatie met deze ingrediënten. Ik maakte eerder al eens speltsalade met gegrilde groenten maar dit is zeker mijn nieuwe favoriet. Zowel koud als warm erg lekker en heel vullend!

Speltsalade met pompoen & avocado

Aantal: 2 personen

Speltsalade met pompoen & avocado

Ingrediënten

 • 150 gr spelt
 • 400 gr pompoenblokjes (diepvries)
 • 250 gr cherrytomaten
 • 4 el olijfolie
 • zeezout
 • zwarte peper
 • 2 tl cayennepeper
 • Dressing
 • 1 bakje basilicum
 • 4 el olijfolie
 • 2 el kwark (of yoghurt)
 • 1 citroen, het sap
 • 1 teentje knoflook
 • zout en peper
 • 120 gr kikkererwten
 • Garnering
 • 1 avocado
 • 75 gr feta
 • basilicumblaadjes

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Halveer de tomaatjes en meng ze in een kom met 2 eetlepels olijfolie, snufje zeezout en peper en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat aan 1 kant. Meng dan in dezelfde kom de pompoenblokjes met 2 eetlepels olijfolie, zeezout, peper en cayennepeper en verdeel ze over de bakplaat aan de andere kant. Rooster de tomaten en pompoenblokjes in 25 minuten tot de pompoenblokjes zacht zijn.
 3. Breng de spelt aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Giet af en zet het aan de kant.
 4. Maak dan de dressing. Mix met een staafmixer de basilicumblaadjes, olijfolie, citroensap, knoflook en zout en peper. Meng de kikkererwten de dressing. En snijd de avocado in blokjes en zet beiden aan de kant.
 5. Verdeel de spelt over de borden, vervolgens de tomaten, pompoen, kikkererwten en avocado. Brokkel hier de feta over en garneer eventueel met nog een paar blaadjes basilicum.

Recept: Speltsalade met pompoen & avocado | Peek Inside

1 reactie

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Milou van Mulken
  26/03/2018

  Hoi Angelina, wat een heerlijk en gezond recept! Top van je, ik heb het gelijk opgeslagen en ga het dit weekend maken.

  Lieve groetjes,
  Milou