Drankjes Recepten

Recept: Grapefruit mocktail

14/03/2018

Recept: Grapefruit mocktail | Peek Inside

Ja, ik ben er klaar voor. Klaar voor de zomer! Daarom alvast een heerlijk mocktail om alvast in de sfeer te komen. Een mocktail is eigenlijk een cocktail maar dan zonder alcohol. Ideaal voor een doordeweekse dag dus! ;-)

Een mocktail in mijn nieuwe tuin

Het weer vind ik heerlijk hoor, dat het koud is vind ik niet zo erg als het zonnetje maar schijnt. ;-) Maar ik krijg vooral de kriebels om lekker aan de slag te gaan in de tuin die nu vooral een grote bende is. Bezaaid met kapotte plantenpotten, dode planten en gek hekwerk van de vorige bewoners. Het enige wat mooi aan de tuin is, is de schuur (die er nog maar een jaar stond) met daarin twee tuinstoelen die niet kunnen wachten om naar buiten te gaan. In mijn hoofd heb ik grootse plannen voor mooie olijfboompjes, pampasgras en zelfs al een prachtige loungeset. Zover is het helaas nog niet, maar ik maakte dus wel alvast een mocktail die ik mijzelf al helemaal zie drinken in mijn nieuwe tuin haha.

Fotografie bucketlist

Een mocktail stond al heel lang op mijn bucketlist. Heb jij, als foodie of fotograaf dat ook? Een bucketlist met dingen die je nog graag zou willen maken en fotograferen. Ja ik denk altijd in foto’s en als het ook nog lekker is, is het alleen maar win-win. Grapefruits was er dus eentje en die kan ik nu van mijn lijstje afstrepen.

Grapefruit mocktail

Nodig: 2 glazen (34,5 cl)

Grapefruit mocktail

Ingrediënten

 • 280 ml grapefruitsap
 • 15 ml citroensap
 • 1 el gembersiroop
 • 2 el honing*
 • 280 ml elderflower tonic water
 • ijsblokjes
 • Garnering
 • schijfje grapefruit
 • muntblaadjes

Bereidingswijze

 1. Meng de grapefruitsap, citroensap, gembersiroop en honing even goed door elkaar. Voeg de elderflower tonic water toe en schud of mix met een garde goed door.
 2. Doe een paar ijsblokjes in de glazen en schenk de mocktail in het glas. Optioneel: voor de garnering een extra schijfje grapefruit en muntblaadjes.

Note

*De honing maakt het nog wel wat zoeter, dus ben je een echte zoetekauw dan is dit een aanrader anders kan je het gerust weglaten.

Recept: Grapefruit mocktail | Peek Inside Recept: Grapefruit mocktail | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter