Ontbijt Recepten

Recept: Bananen granola

07/03/2018

Recept: Bananen granola | Peek Inside

Granola is echt een heerlijke toevoeging aan een simpel bakje kwark of yoghurt. Soms heb je van die dagen (of weken) dat je het eet. Hoogtijd dus voor een nieuwe variant, wat dacht je van deze granola met bananen?

Deze granola is niet heel knapperig, anders dan de andere granola’s die ik al eerder deelde. Om het iets meer crunchy te maken kun je de granola halverwege nog eens goed door husselen of het nog voor ongeveer 10 minuten op 150 graden in de oven laten. Houdt het dan wel goed in de gaten dat het niet zwart wordt. ;-) De smaak van banaan proef je goed dus als je niet echt van banaan houdt is het misschien geen goed idee, of juist wel. Je moet tenslotte altijd alles even proberen toch? ;-)

Bananen granola

Aantal: 1 pot

Bananen granola

Ingrediënten

 • 2 rijpe bananen
 • 4 el ahornsiroop
 • 4 el honing
 • 2 el kokosolie, gesmolten
 • 200 gr havermout
 • 50 gr pecannoten
 • 50 gr walnoten
 • 25 gr zonnebloempitten
 • 25 gr pompoenpitten
 • 25 gr lijnzaad
 • 1 tl kaneel
 • snufje zeezout

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Prak in een grote kom de bananen fijn en mix met de ahornsiroop, kokosolie tot een glad mengsel.
 3. Voeg dan de havermout, amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten, lijnzaad, kaneel en een snufje zout toe. Meng dit goed door elkaar.
 4. Verdeel en verspreid de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 25 tot 30 minuten tot het mooi goudbruin is. Laat het vervolgens volledig afkoelen, breek in kleinere stukken en bewaar het dan in een afgesloten pot.

Recept: Bananen granola | Peek Inside Recept: Bananen granola | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter