Boekreviews Recepten Zoet

Review: Easy Vegan (+ recept)

21/02/2018

Review: Easy Vegan (+ recept) | Peek Inside

In september vorig jaar verscheen het kookboek Easy Vegan van Sanne van Rooij (Living The Green Life). Het duurde even, maar vandaag staat er dan toch een review online. Nu ben ik, zoals jullie wel weten geen vegan en heb ik daar ook geen plannen toe, maar vind ik het altijd wel heel leuk om te experimenteren.

Lekker, makkelijk en voor elk moment

In Easy Vegan laat Sanne je zien dat een plantaardig lifestyle niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn of zoals ze sommigen denken saai en smaakloos. De recepten die ze deelt zijn lekker, makkelijk én voor elk moment. Alleen al door het boek heen te bladeren wordt je al vrolijk van de mooie foto’s en de zin om gelijk aan de slag te gaan. Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst en wat je moet doen valt het wel mee. De meeste ingrediënten had ik wel in huis.

Het boek

De recepten zijn verdeeld in 8 hoofdstukken: sappen & smoothies, ontbijt, to go, lunch & bijgerechten, spreads & dips, avondeten, toetjes & meer zoet, menu’s & inspiratie voor speciale momenten. In het eerste hoofdstuk verteld Sanne wie ze is en het begin met vegan eten.

In een ander hoofdstuk verteld ze hoe je je voorraad kan aanvullen en wat je kan bewaren in je keukenkastje zoals noten en zaden, plantaardige melksoorten, bonen en peulvruchten. Ze verteld ook dat een aantal keukengerei en apparatuur handig zijn en welke je wellicht vaker zult gaan gebruiken met nog een handig omrekentabel (van cups nar grammen). Daarna volgt er nog een hoofdstuk met basisrecepten zoals amandelmelk, kokosboter, karamelsaus.

Recept: Bountytaart (Easy Vegan) | Peek Inside

Recept: Bountytaart

Het was weer lastig kiezen, maar ben toch weer gezwicht voor de heerlijk uitziende ‘Bounty taart’. En wie is er niet gek op taart? Er is altijd wel een reden om iets te vieren, ook al is het maar iets kleins. ;-)

De taart was nogal een klus, omdat ik zelf geen keukenmachine heb probeerde ik het met mijn nieuwe blender en een andere mixer. Was niet echt een succes dus er zaten nog wat grove stukjes in haha. Maar daar smaakte de tijd niet minder lekker om! Het is dus wel aan te raden om een goede keukenmachine of blender te gebruiken.

Een heerlijke frisse taart, zoet maar niet té zoet met een heerlijke bodem. Niet heel uniek maar wel erg lekker die overal bij past. Een andere topping van (vers) fruit zal ook heel erg lekker zijn denk ik.

Bountytaart

Aantal: ± 10 stukken

Nodig: springvorm Ø 20 cm

Bountytaart

Ingrediënten

 • 200 gr medjouldadels, ontpit
 • 125 gr walnoten
 • 125 gr kokosrasp
 • 125 gr cashewnoten
 • 400 ml volle kokosmelk
 • 2 el kokosolie
 • 2 el ahornsiroop
 • 150 gr pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen)
 • cacaopoeder, om te bestrooien

Bereidingswijze

 1. Doe de medjouldadels, walnoten en 75 gr kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken. Druk het dadelmengsel in het bakblik en zet het in de koelkast.
 2. Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe ze, samen met 200 ml kokosmelk, de kokosolie, de overige 50 gr kokosrasp en de ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de bountytaart en zet weer terug in de koelkast.
 3. Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de chocolade in stukjes en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet een nachtje in de koelkast. Bestrooi de taart voor het serveren met cacaopoeder.

Note

Dit recept is: vegan, glutenvrij en sojavrij.

Recept: Bountytaart (Easy Vegan) | Peek Inside

Mijn mening

Het boek is zoals ik al aangaf ontzettend mooi vormgeven. De kleuren, het lettertype en de indelingen spreken mij ontzettend aan. De foto’s zijn erg mooi geworden, maar helaas (zoals wel vaker gebeurd in een kookboek) zit er niet bij elk recept een foto. Dat vind ik altijd erg jammer want vind het altijd leuk om te zien hoe iets er uiteindelijk uitziet. Dat is het enige minpuntje eigenlijk. Maar zeker een leuk boek (als je geïnteresseerd bent tenminste) om op je verlanglijstje voor Kerst te zetten. ;-)

Bestel Easy Vegan bij Bol.com

Titel: Easy Vegan
Auteur: Sanne van Rooij – Living The Green Life
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021565699
Kopen: € 20,00 via Bol.com


Deze blogpost is in samenwerking met Kosmos Uitgevers.
Lees hier meer over in mijn disclaimer.

 

0 reacties

Laat een reactie achter