Recepten Toetjes

Recept: MonChoutaart in een glaasje

14/02/2018

Recept: MonChoutaart in een glaasje | Peek Inside

Ik ben gek op MonChoutaart, echt een van mijn favoriete taarten! Maar een taart maken kan soms wel eens wat tijd kosten en waar je misschien niet altijd even veel zin in hebt. Mocht je het weekend onverwachts visite krijgen? Dan is dit perfect en makkelijk voor te bereiden!

Het is natuurlijk ook Valentijnsdag dus wil je iets lekkers maken voor je lief? Dan heb je zelfs nog de hele dag tijd om dit op je gemakje voor te bereiden zonder stress. ;-) Dit recept is zo belachelijk makkelijk. Alleen het slagroom en de MonChou apart mixen en vervolgens samen voegen en ik heb zelfs de bodem nóg makkelijker gemaakt door er alleen voor te kiezen om het te verkruimelen en zonder boter in een glaasje te scheppen. ;-) Ik maakte dit voor een meidenavond als toetje en het was zeer geslaagd.

Heb je net wat meer tijd? Dan kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om de MonChoutaart te maken!

MonChoutaart in een glaasje

Aantal: 4 personen

MonChoutaart in een glaasje

Ingrediënten

  • 200 gr MonChou
  • 50 gr suiker
  • 250 ml slagroom
  • 9 bastognekoekjes
  • 1 blik kersenvlaaivulling*

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker bijna stijf met een mixer. In een andere kom mix je de MonChou met de rest van de suiker. Meng het vervolgens met de slagroom met een spatel of nog even kort met de mixer op de laagste stand. Zet het ondertussen in de koelkast.
  2. Maal de bastognekoekjes even kort fijn met een keukenmachine of leg ze in een theedoek en sla ze fijner met de hand of deegroller. Verdeel ze over de glaasjes.
  3. Schep vervolgens de MonChou boven op de bastognekoekjes, verdeel tot de MonChou op is. En verdeel de kersenvlaaivulling over de glaasjes.

Note

* Je kan er ook voor kiezen om de kersen zelf te maken als ze in het seizoen zijn. Dit is een snelle en makkelijke variant die ideaal is voor als het niet het kersenseizoen is. ;-) Of varieer en kies voor een aardbeien of bosvruchten variant.

Recept: MonChoutaart in een glaasje | Peek Inside Recept: MonChoutaart in een glaasje | Peek Inside

4 reacties

Laat een reactie achter