Hoofdgerecht Recepten

Recept: Gevulde courgette met appel & hummus

07/02/2018

Recept: Gevulde courgette met appel & hummus | Peek Inside

Een poosje terug maakte ik deze gevulde courgettes met appel en hummus. Superlekker en deelde het op Instagram stories met leuke reacties tot gevolg. Dus deed ik een poll en een grote meerderheid wilde het recept wel. Iets later dan de bedoeling was staat het recept dan nu écht online. ;-)

Dit recept is perfect voor als je super snel iets lekkers op tafel wilt zetten wat ook nog eens heel veel groenten bevat. Dit recept (variant op een recept van de Allerhande) maak ik vaak wanneer ik geen zin heb om uitgebreid te koken, maar wel mijn groenten binnen wil krijgen en wat snel op tafel staat. Wissel eens af met bietenhummus en makreel, die ik eerder maakte voor op een toast maar ook heel lekker is in deze combinatie.

Wil je nog een extraatje toevoegen? Maak dan een lekkere flatbread voor erbij.

Gevulde courgette met appel & hummus

Aantal: 1 persoon

Gevulde courgette met appel & hummus

Ingrediënten

 • 1 courgettes
 • 2 el hummus
 • 1 el olijfolie
 • halve appel
 • kwart van een rode, gele en oranje paprika (mix)
 • 2 cherrytomaatjes
 • 2 dille
 • 80 gr tonijn of makreel
 • zout en peper
 • 75 gr feta
 • Hummus opties
 • pikante hummus (kant-en-klaar AH, lekker met tonijn)
 • bietenhummus (lekker met makreel)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Halveer de courgettes, verwijder het vruchtvlees en doe het in een kom. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep dan 1 eetlepel hummus in elke helft van de courgette en verspreid.
 3. Doe de olijfolie bij het vruchtvlees van de courgette. Snijd de appel, paprika’s en cherrytomaatjes ze in kleine blokjes. Snijd de dille fijn en voeg dit ook toe aan het vruchtvlees. Voeg de tonijn toe en een beetje zout en peper na smaak en meng dit goed door elkaar.
 4. Verdeel het appelmengsel over de courgette, verkruimel de feta erover. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Recept: Gevulde courgette met appel & hummus | Peek Inside

4 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Roos
  08/02/2018

  Prachtige foto’s, ziet er heerlijk uit! :)

 • Beantwoorden
  Emma
  07/02/2018

  Courgette met hummus en appel, een combinatie waar denk ik niet zo snel iemand opkomt, maar klinkt me super goed in de oren! Deze ga ik onthouden als ik weer eens courgettes of wie weet wel aubergines ga vullen!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   07/02/2018

   Nee dat zie je inderdaad niet vaak, ik had het ook al eens door de bietenhummus gedaan en dat was ook erg lekker. Ook zeker een aanrader! ;-) Ohh aubergines zijn ook lekker inderdaad, laat het vooral weten hoe deze combinatie is met aubergine. ;-)