Ontbijt Recepten

Recept: Carrot pancakes met ricotta

28/02/2018

Recept: Carrot pancakes met ricotta | Peek Inside

Geloof het of niet, maar de laatste keer dat ik een recept deelde voor pannenkoekjes was vorig jaar maart. Ja daar schrok ik zelf ook van haha! Hoogtijd voor een nieuwe favoriet en wel met wortel en een flinke dot ricotta!

Nu was ik iets te royaal met ricotta haha maar ach alles voor een leuke foto toch? Vorige week besloot ik om een dagje vrij te nemen om alleen maar bezig te zijn met recepten en het fotograferen ervan. Op woensdag zou het mooi en zonnig weer worden, die dag besloot ik dan ook om ermee aan de slag te gaan. In de ochtend begon ik met het maken van de recepten omdat de zon dan nog volop in de kamer schijnt, zo kon ik heerlijk rustig aan doen.

Toen konden deze pannenkoekjes op de foto die ik daarna heerlijk ging opeten tijdens een aflevering van Suits. Het leek heel even vakantie! ;-) Maar niets is minder waar, na een dagje vrij stroomde de mailbox weer vol en kon donderdag er weer vol tegenaan. Maar ook dat vind ik gelukkig geweldig om te doen!

Carrot pancakes met ricotta

Aantal: ± 6 stuks

Carrot pancakes met ricotta

Ingrediënten

 • 100 gr speltbloem
 • 1 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 ei
 • 2 el ahornsiroop
 • 140 ml havermelk (of een andere melk)
 • 20 gr kokosolie + extra voor het bakken
 • 140 gr wortels
 • Topping
 • 100 gr ricotta
 • 2 el ahornsiroop
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 el wortels, fijn geraspt
 • handje walnoten
 • optioneel: extra ahornsiroop

Bereidingswijze

 1. Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Rasp de wortel en zet aan de kant.
 2. Meng in een kom de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder en een snufje zout.
 3. Klop in een andere kom het ei los met de melk, gesmolten kokosolie. Voeg hier het wortelrasp aan toe en meng nog even goed. Schenk dit bij de droge ingrediënten en meng dit goed, maar niet te lang om de luchtigheid wel te behouden.
 4. Laat de koekenpan goed heet worden en smelt een beetje kokosolie in de pan. Schep ongeveer 2 opscheplepels in de pan, bak ze aan beide kanten goudbruin. Draai om wanneer de bovenkant er een beetje droog uitziet. Herhaal tot het beslag op is.
 5. Klop ondertussen de ricotta met de ahornsiroop en vanille-extract en zet het in de koelkast totdat alle pannenkoekjes klaar zijn. Serveer de pannenkoekjes met 1 of 2 eetlepels ricotta, extra wortel en met fijn gehakte walnoten. Schenk er eventueel nog een beetje ahornsiroop over.

Note

Ik gebruikte een (eier)ring van ongeveer 11 cm om mooie ronde én gelijke pannenkoekjes te krijgen.

Recept: Carrot pancakes met ricotta | Peek Inside Recept: Carrot pancakes met ricotta | Peek Inside

2 reacties

Laat een reactie achter