Happy list

Happy list #31

12/02/2018

Happy list #31 | Peek Inside

Een nieuwe ‘Happy list’ staat weer online met een zonnig liedje, magische handen die de mooiste producten van keramiek en porselein maakt (groot fan hier!) en natuurlijk een recept uit de oude die al net zo zonnig is. ;-) Lees gauw verder!

Liedje: All Things Under The Sun – Wulf

Een beetje zon, al is het maar in de vorm van een liedje, kunnen we wel gebruiken. Ik vind de winter geweldig mits er een dikke pak sneeuw ligt. Dat je moet lopen omdat er een te dik pak sneeuw ligt. Een wandeling door het knisperende sneeuw, blauwe lucht met een zonnetje en dan thuis komen met een warme chocolademelk én slagroom natuurlijk.
Maar… aangezien dat er niet in zit en het vooral een harde wind en regen is, ben ik er wel een beetje klaar mee haha. Ik voel echt dat ik vaker een dipje heb en dat ik echt behoefte heb aan de zon. Maar denk dat ik niet de enige ben?! ;-)

Happy list #31 | Peek Inside Happy list #31 | Peek Inside

De magische handen van Annemieke Boots

Annemieke kwam ik tegen via Instagram en sindsdien ben ik groot fan van haar prachtige producten van keramiek en porselein. De foto’s van Annemieke waar je haar aan het werk ziet kreeg ik van haar toegestuurd. Hoe gaaf is het als jezelf zulke prachtige producten kan creëren. Leuk weetje: ze heeft het zich zelf aangeleerd. Ze wordt geïnspireerd door de natuur, de stad maar ook door haar favoriete tijdschriften, boeken en zelfs door gesprekken. Het begint met een schets maar de uiteindelijke en definitieve vorm krijgt het pas op de draaitafel.

Happy list #31 | Peek Inside

Annemieke is altijd al gefascineerd door klei. De textuur, het vormen van het klei is als een soort meditatie en dat zie je ook echt als je haar aan het werk ziet. Haar ziel en zaligheid zitten in haar creaties waarmee ze het plezier om er uit te drinken of van te eten wil vergroten en dat kan toch ook niet anders. Ze staat voor eenvoud en daar ben ik het zeker mee eens en meer heeft het ook niet nodig.

Haar producten zie je terug in tijdschriften onder andere in delicious magazine, vtwonen, ELLE, maar ook in kookboeken zoals Good Morning! van Food Bandits, Yoghurt Barn, Simply Daytox van Kyra de Vreeze en online natuurlijk.

Recept: Smoothie bowl met mango | Peek Inside

Recept uit de oude doos: smoothie bowl met mango

En om de zon nog meer te omarmen, een heerlijke smoothie bowl uit de oude doos. Deze smoothie bowl met mango (lange leve de diepvries) met huisgemaakte kokos granola zal je zeker verwarmen in de ochtend. Bekijk het recept hier.

 

2 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Rensina Steursma
  12/02/2018

  Ojaa de producten van Annemieke vind ik ook geweldig!
  Heb meteen al een aantal dingen op mn wishlist gezet, en vind de foto’s zo geweldig.
  Leuke happy list, en inderdaad ik baal ook van deze winter. Kom maar door lente :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   12/02/2018

   Jaa! Ik heb er ook nog heel veel op mijn wishlist haha. Binnenkort als ik naar Amsterdam ga hoop ik wat af te kunnen strepen. Ik hoopte op nog een beetje sneeuw, maar het is nu klaar. Nu hoeft het niet meer, kom maar op met de lente! ;-) Vooral het langer licht is alleen al een voordeel haha.