Mindstyle

Voornemens 2018: positief, minder online & loslaten

05/01/2018

Voornemens 2018: positief, minder online & loslaten | Peek Inside

Een nieuw jaar is begonnen en dat betekent vaak ook (nieuwe) voornemens. Je gaat het allemaal anders doen, beter, gezonder, meer sporten. Je kan het zo gek niet bedenken. Ik ben zelf niet zo van de goede voornemens.

Althans, die maak ik het hele jaar door wel eigenlijk. Gaandeweg ontdek je iets wat je graag anders zou willen doen of wat je juist wilt bereiken. Maar het is natuurlijk wel leuk om dromen en doelen te stellen die je in 2018 zou willen behalen.

Positief de dag beginnen

Ik heb een aantal leuke voornemens bedacht mét tips. Zo blijven het niet alleen maar voornemens, maar gaan ze een deel uitmaken van je leven en wordt het eigenlijk een levensstijl. Bijvoorbeeld positief de dag beginnen. Ik ben zeker wel van mening dat je je humeur zelf bepaald. Stap je met een raar gevoel uit bed en voel je je absoluut niet vrolijk? Zet dan je favoriete muziek op, lach naar jezelf in de spiegel, maak een praatje met iemand in je omgeving.

Minder online zijn

Een andere voornemen die ik zeker veel terug zie komen is het minder online zijn. We hebben steeds meer de behoefte om een soort van ‘detox’ te houden. Werk je bijvoorbeeld veel thuis, leg je telefoon dan eens buiten handbereik en op stil. Laat de telefoon ’s avonds beneden, het liefst laat je de telefoon een uur voordat je op bed gaat al even met rust. Bouw dit langzaam op zodat je bijvoorbeeld de telefoon een keer een weekend thuis kan laten.

Dromen, doelen & loslaten

Naast deze voornemens heb ik natuurlijk ook dromen. Dromen die ik hopelijk kan omzetten in doelen. Hier kan ik helaas nog niet teveel over zeggen (sorry! Heel flauw dit…) al zou ik het van de daken willen schreeuwen. Maar bij het realiseren van deze droom is het loslaten vaak het moeilijkste. Het loslaten van de mening van anderen, het loslaten van hoe het uitpakt maar gewoon zie hoe het uitpakt, niet bang zijn maar gewoon doen.

Om iets los te kunnen laten is eigenlijk het loslaten van de controle te willen hebben. Je hebt nu eenmaal niet altijd controle over alles, maar zorgt er juist voor dat je angstiger wordt. Zet het om in dankbaarheid, wees dankbaar dat je die kans bijvoorbeeld krijgt.

De drie uitgangspunten waar iedereen zich vast wel in kan vinden, ik in ieder geval zeker en hoop over de dromen gauw meer te kunnen vertellen. ;-)

Heb jij goede voornemens voor 2018?
Zo ja, wat zijn jouw voornemens?

 

0 reacties

Laat een reactie achter